Fotograf:Mari Svenningsen En mør og saftig biff av storfe er vanskelig å motstå! Spesielt når indrefileten får selskap av en frisk og deilig melonsalat med edamamebønner og spirer.
1. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og ha i dypfryste edamamebønner. Kok i 1-2 minutter, og hell av vannet. Skyll bønnene i kaldt vann slik at de bevarer den fine grønnfargen sin.
2. Kutt melon i små terninger og rødløk i tynne båter. Ha melon og rødløk i en bolle sammen med edamamebønner, ruccula og spirer.
3. Krydre biffene med salt og pepper. Smelt margarin eller olje i en varm stekepanne. Når det slutter å bruse og margarinen er nøttebrun, legger du i biffene. Stek dem til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt. Ta dem ut av stekepannen og la dem hvile et par minutter på en skjærefjøl.
4. Press limesaft over salaten, ha i litt olje og krydre med salt og pepper.
Server den saftige biffen til salaten. Smuldre over litt fetaost rett før servering og pynt gjerne med litt spirer på toppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32558)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2016-09-24
Oppdatert dato:2016-09-24