Fotograf:Synøve Dreyer Blinis er russiske, tykke pannekaker laget med gjær og bokhvetemel. Blinis med eggesalat og sild passer godt til julens koldtbord eller som en forrett.
Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
Skjær sildefiletene i jevnstore biter.
Blinis
Bland bokhvetemel, hvetemel, salt og tørrgjær.
Pisk sammen egg og melk, og bland det inn med det tørre.
Pisk til du har en klumpfri røre og la den svelle i ca. 20 minutter.
Smelt smør og bland det inn med røren.
Stek små, tykke pannekaker på begge sider, til de får en brunlig farge.
Eggesalat
Hardkok egg i ca. 9 minutter.
La eggene avkjøle før du skreller av skallet og grovhakker dem.
Finhakk paprika og vårløk.
Bland sammen egg, paprika, vårløk, majones og rømme.
Smak til med sitronsaft, tabasco, salt og pepper.
Smør eggesalat over blinisene, og topp med eggesalat og sild.
Server blinis med dill drysset over.
Tips: Bokhvetemel kan erstattes med byggmel.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 33467)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett Innlagt dato:2017-11-23
Oppdatert dato:2017-11-23