Fotograf:
Matoppskrift.no
Dette er solid og enkel mat. Her kan du variere på flere måter. Fint som festmat i lystig lag, eller nattmat. Oppskriften inneholder
60 Kalorier,
4 g Karbo,
5 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Selleri, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Chili con carne med oksekjøtt er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 4 lesere
Lesere:
11072 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Chili con carne med oksekjøtt!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 60.20 | 546.99 | Kcal |
Protein | 4.57 | 41.52 | gram |
Karbohydrat | 4.30 | 39.07 | gram |
Kostfiber | 2.01 | 18.26 | gram |
Fett | 2.30 | 20.90 | gram |
Mettet fett | 0.70 | 6.36 | gram |
Salt | 0.34 | 3.08 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.63 | Kr 42.07 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 635 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 28,57 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrell løk og hvitløk og hakk dem fint. Skrell gulerøtter og selleri, skyll paprikaene, skjær frøhusene ut og halvér dem. Skyll kjernene ut. Skjær alt i så små terninger som mulig. Hakk tomatene fra boksn grovt.
Sett en stor, helst også tung gryte på komfyren, hell oljen i og la den bli varm. Stek først hakkekjøttet alene, så det deler seg og blir brunt. Så blandes løk og hvitløk i og stekes med litt, deretter gulerøtter, selleri og paprika og til sist tomatene med deres saft.
Tilsett nå buljongen eller vinen og buljongen, krydre med timian, sambal oelek, salt og pepper. La blandingen koke opp, legg så lokk på og la det surre ved middels varme 1-1½ time.
Hell bønnene i en dørslag og skyll dem. La dem komme med i gryten og surre 15 minutter. Deretter skal retten smakes til og gjøres riktig deilig sterk. Serveres med en skje full creme fraiche på toppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 25716)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-19
Oppdatert dato:2013-03-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift