Fotograf:Synøve Dreyer Inviter til skreiselskap og imponer med Frode Laupsa sin favorittoppskrift på skrei med rotgrønnsaker, potet og hollandaise. Start med sausen, den tar lengst tid.
Sett stekeovnen på 120 °C.
Skjær skreifileten i serveringsstykker.
Pensle skreistykkene med rapsolje, og dryss med salt og pepper.
Ha skreifiletene på et stekebrett med et steketermometer i den tykkeste delen av fisken.
Bak i stekeovnen i 10-12 minutter. Når termometeret viser 50 °C er skreien ferdig.
Hollandaise
Lag klaret smør ved å smelte smør på svak varme i ca. 20 minutter. Ikke la smøret koke og ikke rør i det.
Når smøret har delt seg i tre, er det den midtre delen som skal brukes.
Fjern skummet på toppen, hell fettstoffet over i en ny kjele og sett smøret til side. De hvite vann- og saltstoffene skal ikke med.
Grovhakk sjalottløk, og ha det i en kasserolle med hvitvin, laurbærblad og pepper.
Kok det til mengden er redusert til 1/5 og sil det over i en stålbolle.
Ha i eggeplomme og dijonsennep og pisk det over et vannbad til sausen tykner.
Tilsett klaret smør litt etter litt.
Ha i sitronsaft og smak til med salt og kajennepepper.
Grønnsaker
Skjær gulrot, sellerirot og kålrot i tynne staver.
Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann, ca. 2 minutter.
Potet
Kok potet møre i lettsaltet vann i 10- 20 minutter, avhengig av størrelse.
Hell av kokevannet og tilsett terninger av smør.
Server skreien med grønnsaker og potet, og avslutt med hollandaisesausen.
Tips: Hvitvinen i sausen kan erstattes med usukret eplejuice og klaret smør fås kjøpt i dagligvarebutikker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32908)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2017-03-21
Oppdatert dato:2017-03-21