Gryte med Ishavsrøye og skalldyr



Gryte med Ishavsrøye og skalldyr oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd
Ingenting varmer som en gryte med ishavsrøye, blåskjell og reker. I denne oppskriften bruker du fiskekraft, men det er ingenting i veien for å bruke fiskebuljong.

Oppskriften inneholder 150 Kalorier, 1 g Karbo, 7 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Egg, Fisk, Gluten, Skalldyr, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gryte med Ishavsrøye og skalldyr er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2742 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
8stk filetfileter av Ishavsrøye, uten ben og skinn
20stkblåskjell
8stkhaneskjell
150grreker

Grønnsaker:

5ssolivenolje
1stkløk - finhakket
2feddhvitløk, finhakket
0,5stkchili - finhakket
8stk litesmåløk - hele
2stkvårløk - hakket
2stk storgulrøtter - strimlet
2stkfennikel - strimlet
2sstomatpuré
2,5dlhvitvin
1literfiskekraft
1literkyllingkraft
1dlpersille - hakket
2ssfrisk timian (eller 1 ts tørket)
2ssfrisk basilikum (eller 1 ts tørket)
2ssfrisk estragon (eller 1 ts tørket)
1dashSalt

Aïoli

3stkeggeplommer
3feddhvitløk, finhakket
0,5literolje
Sitronsaft
Salt og pepper




Næringsdeklarasjon for Gryte med Ishavsrøye og skalldyr!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier150.162 134.22Kcal
Protein6.7996.51gram
Karbohydrat1.4821.04gram
Kostfiber0.557.82gram
Fett12.56178.52gram
Mettet fett2.1230.13gram
Alkohol0.42 %
Salt3.9255.78gram
Pris på oppskriftenKr 8.52Kr 121.09Kroner
Hele oppskriften veier5 685 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo3,94 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Surr alle grønnsakene etter rekkefølge og tilsett tomatpuré. Fres dette sammen litt.
Tilsett hvitvin og reduser til det halve. Hell over fiskekraft, kyllingkraft, krydder og smak til med salt. Kok dette i noen minutter, slik at smaken fra krydderet kommer frem.
Tilsett Ishavsrøye i biter på omtrent 3 cm og skalldyr. La dette trekke ferdig i buljongen før servering. Server med godt brød og aïoli til.

Aïoli
Visp sammen eggeplommer og hvitløk.
Spe forsiktig med olje og smak til med salt, pepper og litt presset sitronsaft.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 2772)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-12-11
Oppdatert dato:2002-12-11


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gryte med ishavsrøye og skalldyr ny.Gryte med ishavsrøye og skalldyr ny.
Denne retten har 144,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gryte med Ishavsrøye og skalldyr.Gryte med Ishavsrøye og skalldyr.
Denne retten har 150,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.