Hjemmelaget medisterpølse inneholder
116 Kalorier,
4 g Karbo,
13 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Hjemmelaget medisterpølse har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjemmelaget medisterpølse er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,9 poeng fra 8 lesere
Lesere:
22836 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjemmelaget medisterpølse!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 116.33 | 535.00 | Kcal |
Protein | 12.93 | 59.47 | gram |
Karbohydrat | 3.53 | 16.23 | gram |
Kostfiber | 0.27 | 1.24 | gram |
Fett | 5.55 | 25.52 | gram |
Mettet fett | 0.41 | 1.89 | gram |
Salt | 1.29 | 5.95 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.16 | Kr 32.93 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 759 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 12,13 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kjøp svinetarm hos slakteren. Skyll tarmene i kaldt vann. Skjær kjøtt, spekk og poteter i terninger. Mal kjøttet på kjøttkvern eller i en foodprocessor. Bruker man kjøttkvern skal kjøttet males to ganger og spekk og poteter en gang.
Tilsett potetmel og krydder og spe deigen, først med melken, og så med vannet til deigen er glatt og fin, men ikke for løs.
Sett pølsehorn på kjøttkvernen. Trekk tarmen inn på hornet og knyt for enden. Fyll tarmen med pølsefarsen, jevnt men ganske løst. Tvinn tarmen et par omganger når pølsen er passe lang, ca 20 cm. Knytt for endene når tarmen er fylt.
Kok opp vann i en stor kjele. Tilsett litt salt og legg pølsene i. La de trekke uten lokk i ca 15 minutter. Stikk forsiktig i en pølse for å se om den er ferdig. Da skal det renne ut klar kjøttsaft.
Server pølsene med kokte poteter og kålrotstappe.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13941)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-24
Oppdatert dato:2003-05-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift