Kalkun med forskjellige stuffinger



Kalkun med forskjellige stuffinger inneholder 95 Kalorier, 4 g Karbo, 12 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Kalkun med forskjellige stuffinger har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-melk, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kalkun med forskjellige stuffinger er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere: 16318 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner
1stkkalkun
1dashsmør til pensling
salt og hvit pepper

Kalkunstuffing (fyll):

1stkløk finhakket
150grsjampinjong i skiver
400grkalkunkjøtt, kvernet
1dashsmør til steking
1bunt(er)persille
1stkegg
1tssalt
0,5tspepper

Fruktstuffing:

100grloffterninger
1stkrødløk, finhakket
1dashsmør til steking
1stkfennikel i små terninger
Ca 2,5stkepler i terninger
1dlrosiner
1dltørkede aprikoser i strimler
2stkegg
0,75tssalt
0,25tshvit pepper

Fløtesaus

1literstekesjy og kraft kokt på innmat
5sshvetemel
3dlfløte
salt og hvit pepper

Madeirasaus

4stksjalottløk
1dashsmør til steking
2sstomatpuré
4sshvetemel
1literstekesjy og kraft kokt på innmat
2dlmadeira
3sssoyasaus
salt og hvit pepper
3sssmør




Næringsdeklarasjon for Kalkun med forskjellige stuffinger!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier94.54767.98Kcal
Protein11.7695.53gram
Karbohydrat3.5428.76gram
Kostfiber0.453.66gram
Fett3.3427.13gram
Mettet fett1.7414.13gram
Alkohol0.34 %
Salt0.604.86gram
Pris på oppskriftenKr 8.75Kr 71.08Kroner
Hele oppskriften veier8 123 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo14,97 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kalkun får du kjøpt fra 4 til 7,4 kilo. Store kalkuner bør du bestille på forhånd. Selv de største går fint inn i en vanlig stekeovn. Tin kalkunen på et kjølig sted, helst i kjøleskap. Det tar 2 døgn å tine en middels stor kalkun.

Kok kraft på innmaten som ligger i en plastpose inni fuglen. Fyll kalkunen eventuelt med stuffing.
Fyllet kan også stekes i en ildfast form ved siden av kalkunen.

Bind sammen vinger og ben på fuglen for å få jevn steking. Pensle med smør tilsatt salt og pepper.Legg kalkunen på rist over langpannen og hell på vann så langpannen så vidt dekkes. Fyll evt på med mer vann under stekingen. Er kalkunen ekstra stor, kan den legges rett i langpannen. Stek kalkunen ved 160 °C, beregn 1/2 time steketid pr kg pluss 1/2 time når kalkunen er fylt. Er du i tvil om kalkunen er ferdig stekt stikker du en spiss kniv inn ved lårfestet. Siver det ut klar kjøttsaft er kalkunen også “klar”.

Sil sjyen som har dannet seg i langpannen under stekingen. Stekesjyen brukes i sausen sammen med kraften som er kokt på innmaten.

La kalkunen "hvile" ca 20 minutter før oppskjæring. Skjær ut brystfiletene langs hele brystbenet. Skjær et snitt på yttersiden fra vingefestet mot lårfestet, til brystfileten er løs. Skjær brystfiletene i ca 1/2 cm tykke skiver. Legg alt tilbake på skroget og server. Ved annengangs servering skjæres lårene fra, benes ut og deles opp.

Kalkunstuffing (fyll):
Rist løk og sjampinjong lett i smør. Bland det med kvernet kalkunkjøtt. Tilsett hakket persille, egg, salt og pepper. Fyll stuffingen i kalkunen eller stek den i en ildfast form ved siden av. Hvis stuffingen stekes i en form for seg beregnes steketiden til 3/4 - 1 time.

Fruktstuffing:
Rist loffterninger og løk i litt smør. Tilsett fennikel, epler, rosiner og aprikoser. Rør inn eggene for å binde massen sammen. Smak til med salt og pepper. Fyll kalkunen med stuffingen eller stek den i en ildfast form ved siden av i ca 40 minutter.

Servering:
Skal kalkunen serveres varm med stuffing smaker det også godt med kokte grønnsaker sammen med en god saus og kokte poteter.

Fløtesaus:
Kok opp silt stekesjy og kraft kokt på innmat. Tilsett hvetemel ristet ut i litt vann. La sausen småkoke ca 5 minutter. Ha i fløte og smak til med salt og pepper.

Madeirasaus:
Finhakk løken og fres den i smør i en kjele til den er blank. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i ca 10 minutter før den siles. Visp inn 3 ss smør rett før servering, for å få sausen blank.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2393)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-17
Oppdatert dato:2002-11-17


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Helstekt kalkunbryst med grønnsakkompott.Helstekt kalkunbryst med grønnsakkompott.
Denne retten har 77,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt aprikosfylt kalkun med appelsinsaus.Helstekt aprikosfylt kalkun med appelsinsaus.
Denne retten har 83,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med waldorfsalat.Kalkunfilet med waldorfsalat.
Denne retten har 176,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med chilibakte mandelpoteter.Kalkunfilet med chilibakte mandelpoteter.
Denne retten har 74,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampende neper.Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampende nep.
Denne retten har 120,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunburger med spinat.Kalkunburger med spinat.
Denne retten har 110,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun.Kalkun.
Denne retten har 114,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert kalkunmedaljong på appelsinpurre.Marinert kalkunmedaljong på appelsinpurre.
Denne retten har 108,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng.Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng.
Denne retten har 118,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun med parmesan i stekeovn.Kalkun med parmesan i stekeovn.
Denne retten har 171,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert og fylt kalkunbryst.Marinert og fylt kalkunbryst.
Denne retten har 115,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker.Kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker.
Denne retten har 87,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (fyll) og sauser.Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (.
Denne retten har 96,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert og stekt kalkunfilet.Marinert og stekt kalkunfilet.
Denne retten har 135,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med linsesalat.Helstekt kalkun med linsesalat.
Denne retten har 136,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.