Kalkun med forskjellige stuffinger inneholder
95 Kalorier,
4 g Karbo,
12 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Kalkun med forskjellige stuffinger har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-melk, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kalkun med forskjellige stuffinger er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
16642 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kalkun med forskjellige stuffinger!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 94.54 | 767.98 | Kcal |
Protein | 11.76 | 95.53 | gram |
Karbohydrat | 3.54 | 28.76 | gram |
Kostfiber | 0.45 | 3.66 | gram |
Fett | 3.34 | 27.13 | gram |
Mettet fett | 1.74 | 14.13 | gram |
Alkohol | 0.34 % | | | |
Salt | 0.60 | 4.86 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.75 | Kr 71.08 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 8 123 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 14,97 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kalkun får du kjøpt fra 4 til 7,4 kilo. Store kalkuner bør du bestille på forhånd. Selv de største går fint inn i en vanlig stekeovn. Tin kalkunen på et kjølig sted, helst i kjøleskap. Det tar 2 døgn å tine en middels stor kalkun.
Kok kraft på innmaten som ligger i en plastpose inni fuglen. Fyll kalkunen eventuelt med stuffing.
Fyllet kan også stekes i en ildfast form ved siden av kalkunen.
Bind sammen vinger og ben på fuglen for å få jevn steking. Pensle med smør tilsatt salt og pepper.Legg kalkunen på rist over langpannen og hell på vann så langpannen så vidt dekkes. Fyll evt på med mer vann under stekingen. Er kalkunen ekstra stor, kan den legges rett i langpannen. Stek kalkunen ved 160 °C, beregn 1/2 time steketid pr kg pluss 1/2 time når kalkunen er fylt. Er du i tvil om kalkunen er ferdig stekt stikker du en spiss kniv inn ved lårfestet. Siver det ut klar kjøttsaft er kalkunen også “klar”.
Sil sjyen som har dannet seg i langpannen under stekingen. Stekesjyen brukes i sausen sammen med kraften som er kokt på innmaten.
La kalkunen "hvile" ca 20 minutter før oppskjæring. Skjær ut brystfiletene langs hele brystbenet. Skjær et snitt på yttersiden fra vingefestet mot lårfestet, til brystfileten er løs. Skjær brystfiletene i ca 1/2 cm tykke skiver. Legg alt tilbake på skroget og server. Ved annengangs servering skjæres lårene fra, benes ut og deles opp.
Kalkunstuffing (fyll):
Rist løk og sjampinjong lett i smør. Bland det med kvernet kalkunkjøtt. Tilsett hakket persille, egg, salt og pepper. Fyll stuffingen i kalkunen eller stek den i en ildfast form ved siden av. Hvis stuffingen stekes i en form for seg beregnes steketiden til 3/4 - 1 time.
Fruktstuffing:
Rist loffterninger og løk i litt smør. Tilsett fennikel, epler, rosiner og aprikoser. Rør inn eggene for å binde massen sammen. Smak til med salt og pepper. Fyll kalkunen med stuffingen eller stek den i en ildfast form ved siden av i ca 40 minutter.
Servering:
Skal kalkunen serveres varm med stuffing smaker det også godt med kokte grønnsaker sammen med en god saus og kokte poteter.
Fløtesaus:
Kok opp silt stekesjy og kraft kokt på innmat. Tilsett hvetemel ristet ut i litt vann. La sausen småkoke ca 5 minutter. Ha i fløte og smak til med salt og pepper.
Madeirasaus:
Finhakk løken og fres den i smør i en kjele til den er blank. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i ca 10 minutter før den siles. Visp inn 3 ss smør rett før servering, for å få sausen blank.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matsiden
(Intern: 2393)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-17
Oppdatert dato:2002-11-17
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift