Fotograf:
Matprat.no
I VM i grilling 2007 i USA tok et norsk lag bronse. Med på laget var to av gutta fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt, så du kan trygt si vi er stolte av både dem og bronseretten. På menyen sto lammecarré med pære- og blåbærsalsa. Men ikke la deg skremme, dette er en rett det er fullt mulig å grille hjemme. Oppskriften inneholder
117 Kalorier,
7 g Karbo,
6 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Selleri, Soya, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lammecarré med pære- og blåbærsalsa er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammecarré med pære- og blåbærsalsa!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 117.36 | 869.04 | Kcal |
Protein | 5.78 | 42.80 | gram |
Karbohydrat | 6.70 | 49.61 | gram |
Kostfiber | 1.86 | 13.77 | gram |
Fett | 7.08 | 52.43 | gram |
Mettet fett | 2.95 | 21.84 | gram |
Salt | 0.42 | 3.14 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.48 | Kr 55.39 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 962 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
1. Skrell pære og grille under lokk på indirekte varme i minimum en time. Finhakk pærekjøttet eller kjør det glatt med en stavmikser og bland inn resten av ingrediensene.
2. Varm opp og smak til med salt og pepper. Lag den gjerne dagen før, slik at smaken får utviklet seg mest mulig.
3. Skrell og del sellerirot opp i mindre biter. Kok dem møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos sellerirotbitene, tilsett melk og smør og rør godt. Smak til med salt og pepper.
4. Ha på salt og pepper og brun kjøttet over sterk varm i ca. 2 minutter. Smør salsa over kjøttet og legg det over på ”kjølig” sone i grillen. Smør gjerne på litt salsa underveis. Bruk steketermometer og grill på indirekte varme til kjernetemperaturen er 60 °C
5. Kutt babygulrot på langs og grill med asparges i 2 minutter.
Server resten av pære- og blåbærsalsa som saus.
Tips
Du behøver ikke å grille pærene først. Du kan også tilsette litt flytende røykaroma for å få røyksmak på salsaen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29601)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-07-30
Oppdatert dato:2012-07-30
Lesere:
2197 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift