Fotograf:Weber Påske er høytid for både grilling og lammekjøtt. Selv om vi nordmenn har tilgang til lammekjøtt hele året, er det ingen tid på året vi spiser så mye av det som i påsken. Selv om det er tradisjon å tilberede lam, finnes det mange måter å gjøre det på. Hva med å prøve lam fra grillen i år?
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Lammelår med ratatouille og couscous med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
168.37
1 364.66
Kcal
Protein
12.45
100.91
gram
Karbohydrat
2.38
19.29
gram
Kostfiber
0.66
5.35
gram
Fett
11.97
97.02
gram
Mettet fett
5.88
47.66
gram
Salt
0.25
2.00
gram
Pris på oppskriften
Kr 10.87
Kr 88.10
Kr
.-
Hele oppskriften veier
3 242 totalt
811 pr porsj
pr stk
gram
Lavkarbo energi er
5,65 %
Fremgangsmåte:
PÅ KJØKKENET
1.Skjær den nederste delen av lammelåret, slik at det passer til grillen (eller få slakteren til å gjøre det). Sett lammelåret på spydet til rotisseriet og fest det med de to gaflene. Krydre låret med salt og pepper.
2.Bland det smeltede smøret med ramsløk og sitronsaft. Sett marinaden kjølig til du skal pensle lammelåret under grillingen.
3.Skyll grønnsakene, del paprikaen og fjern deretter kjernehuset. Skjær paprikaen, squashen og auberginen i like tykke skiver. Skrell løkene og skjær dem i rustikke båter. Pensle dem med olivenolje og dryss med salt og pepper. Skyll krydderurtene, og finhakk dem.
4.Kok opp vannet til couscousen. Hell det over couscousen, og la det trekke i omtrent 15 minutter. La det gjerne avkjøles. Skyll sitronen og skjær den i båter. Bland couscousen med mynte. Når maten skal serveres, anrettes den med sitronbåter.
VED GRILLEN
1.Gjør grillen klar til indirekte varme. Hvis du bruker en kullgrill, bruker du det som tilsvarer omtrent tre fjerdedels grillstarter med klargjorte briketter.
2.Sett spydet med lammelåret i rotisserimotoren på grillen, og slå på motoren. Grill nå lammelåret under lokk i omtrent to timer. Du pensler låret hvert tiende minutt med ramsløksmøret.
3.Deretter tilbereder du ratatouillen. Grill alle grønnsakene på grillristen ved direkte varme. La dem grille til de er møre. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
4.Mål kjøttets kjernetemperatur løpende med et steketermometer. Når det viser 60 grader tar du lammelåret av grillen og lar det hvile i 15 minutter før servering.
5. Tilsett persille og mynte i ratatouillen, like før servering. Skjær kjøttet i skiver og server det med ratatouillen og couscousen. Du kan også velge å blande ratatouillen og couscousen sammen og få en couscous-salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Weber
(Intern: 33817)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2018-03-29
Oppdatert dato:2018-03-29
Lesere: 1102 totalt.