Fotograf:
Matprat.no
Ansjos og lam? Ja, det er to smaker som kler hverandre godt! Ansjosen tilfører sødme, salt og krydder til lammesteken og gir den en helt spesiell smak og aroma. Oppskriften inneholder
139 Kalorier,
7 g Karbo,
9 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lammestek med ansjospesto er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3346 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammestek med ansjospesto!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 138.55 | 891.48 | Kcal |
Protein | 9.07 | 58.36 | gram |
Karbohydrat | 7.23 | 46.52 | gram |
Kostfiber | 1.08 | 6.95 | gram |
Fett | 7.91 | 50.90 | gram |
Mettet fett | 3.39 | 21.81 | gram |
Salt | 0.66 | 4.26 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.12 | Kr 52.25 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 861 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 20,87 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på 125 °C. Lag ansjospesto først. La laken renne av og tørk ansjos i et papirhåndkle. Ha ansjos og hvitløk i en blender, spe dråpevis med olivenolje til blandingen er passe tykk.
2. Krydre lammesteken med salt og pepper. Avpass saltmengden etter smaken på pestoen. Gni steken inn med ansjospesto. Lag små snitt i kjøttet med en spiss kniv, og stikk inn rosmarinstilkene.
3. Stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen av steken, og sett den i ovn på 125 °C i ca. 3 timer. Når termometeret viser 65-70 °C er kjøttet rosa, og ved 76 °C er det gjennomstekt.
4. Skrell potet og løk, skjær dem i skiver. Ha poter, løk og fløte i en kjele og kok til de er møre, ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper, og ha blandingen over i en ildfast form. Dryss over revet ost.
5. Ta låret ut av ovnen, og la steken hvile i 15-20 minutter før oppskjæring.
6. Gratiner potetene i ovn på 225 °C i 10-15 minutter til osten har smeltet og fått en gylden farge.
Server gjerne med en frisk salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29819)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-10-27
Oppdatert dato:2012-10-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift