Leverpostei fra Akershus inneholder
214 Kalorier,
6 g Karbo,
11 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Leverpostei fra Akershus har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Leverpostei fra Akershus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Leverpostei fra Akershus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 214.08 | 7 489.13 | Kcal |
Protein | 11.10 | 388.31 | gram |
Karbohydrat | 5.81 | 203.25 | gram |
Kostfiber | 0.23 | 8.05 | gram |
Fett | 16.22 | 567.42 | gram |
Mettet fett | 2.62 | 91.66 | gram |
Salt | 1.34 | 46.95 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.53 | Kr 158.47 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 498 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
Vann ut leveren natten over. Fjern hinner og grove galleganger. Mal leveren først en gang alene, deretter sammen med kjøtt, spekk, renset ansjos og løk til en fin masse.
Lag hvit saus av smør, mel og melk. Avkjøl før sammenvispede egg, levermassen og krydderet blandes i.
Kle avlange former innvendig med løvtynne skiver av spekk og hell massen over.
Har man spekk nok til å dekke hele posteien, slipper man de harde skorpene. Formene bør ikke være mer enn ¾ fulle. Stek posteien i vanbad i ca 90 minutter. Prøv med en pinne om det er ferdig stekt. Avkjøl posteiene i formene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13482)
Kategori:
Pålegg
Land:
Norge
Fylke:
Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-13
Oppdatert dato:2003-05-13
Lesere:
2689 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift