Lun gresskar- og kikertsalat med tahinidressing



Lun gresskar- og kikertsalat med tahinidressing oppskrift.
Fotograf: Frukt.no
En lun gresskarsalat med massevis av spennende smaker, bl.a. fra hvitløk og frisk koriander. Tahini - en masse bestående av malte sesamfrø – gir dressingen et nøtteaktig og eksotisk preg.

Oppskriften inneholder 77 Kalorier, 4 g Karbo, 3 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lun gresskar- og kikertsalat med tahinidressing er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2327 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kggresskar - skrellet og i terninger
1feddhvitløk - hakket
0,5tsmalt allehånde
2ssolivenolje
250grhermetiske kikerter
0,5stkfinhakket rødløk
4ssgrovhakket frisk koriander
1dashsalt og pepper til smak

Tahinidressing

1feddhvitløk - knust
3sssitronsaft
3sstahini
2ssvann
2ssolivenolje
1dashsalt og pepper til smak




Kalorier og næringsinnhold i Lun gresskar- og kikertsalat med tahinidressing med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier76.83285.38Kcal
Protein2.629.73gram
Karbohydrat4.0715.12gram
Kostfiber3.4812.93gram
Fett4.7917.79gram
Mettet fett0.501.86gram
Salt0.230.85gram
Pris på oppskriftenKr 4.96Kr 18.42Kr .-
Hele oppskriften veier1 486 totalt371 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo21,18 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 220°C. Bland gresskarterningene med hvitløk, allehånde olivenolje, salt og nykvernet pepper. Legg alt utover på et stekebrett og stek i ovn i 15-20 minutter til gresskarterningene er møre. Ta ut og avkjøl.

Mens gresskarterningene står i ovnen lager du dressingen. Bland knust hvitløk med sitronsaft og tahini. Spe med vann og olivenolje og smak til med salt og pepper.

Bland gresskarterningene med skylte og avrente kikerter, hakket rødløk, hakket frisk koriander og anrett på et salatfat eller i en salatbolle.
Fordel dressingen over eller server den ved siden av.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 34353)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Salat
Innlagt dato:2018-10-18
Oppdatert dato:2018-10-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lun gresskar- og kikertsalat med tahinidressing.Lun gresskar- og kikertsalat med tahinidressi.
Denne retten har 76,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.