Fotograf:
Melk.no
Hvis du skal imponere gjestene med en stor flott marsipankake på nasjonaldagen eller på en annen stor festdag, er det denne festkaken du skal bake! Et vakkert syn og en nytelse for ganen. Oppskriften inneholder
262 Kalorier,
22 g Karbo,
5 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marsipankake med kremfløte og jordbær er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5469 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Marsipankake med kremfløte og jordbær!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 261.86 | 511.76 | Kcal |
Protein | 4.99 | 9.75 | gram |
Karbohydrat | 21.54 | 42.10 | gram |
Kostfiber | 1.28 | 2.50 | gram |
Fett | 17.02 | 33.26 | gram |
Mettet fett | 7.75 | 15.15 | gram |
Salt | 0.14 | 0.27 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.03 | Kr 9.83 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 127 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 32,9 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 ºC i 25 - 35 minutter.
Vaniljekrem
Ha melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
Rør sammen fløte, eggeplommene, maisstivelsen og resten av sukkeret.
Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp.
Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke sakte, men sikkert opp under omrøring, slik at den tykner. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Avkjøles hurtig.
(Man kan også benytte ferdig vaniljekrem)
Jordbærkrem
Visp kremfløten til luftig krem og vend inn jordbærsyltetøyet.
Fremgangsmåte for kaken
Del sukkerbrødet i tre lag.
Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør vaniljekremen utover kaken. Hvis du ønsker, kan du blande inn litt stivpisket kremfløte i vaniljekremen før den smøres utover kaken.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Visp kremfløten til luftig krem og dekk toppen og rundt kanten av kaken med kremen.
Klipp ut en runding av bakepapir på ca 17 cm i diameter og legg den midt oppå kaken.
Marsipanen kjevles ut til et rundt stort lokk som er ca 3 mm tykt og dekker hele kaken. Legg lokket over kaken.
Skjær et kryss midt på marsipanlokket som strekker seg fra ytterkant til ytterkant av bakepapirsirkelen. Del stykkene på nytt i to. Du vil da ha 8 like store "kakestykker". Rull marsipanen på hver av "kakestykkene" fra spissen og tilbake til ytterkanten. Ta bort bakepapiret.
Marker skille mellom kakestykkene med krem. Bruk en sprøytepose. Pynt med jordbær og blåbær i annenhver del.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30387)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-05
Oppdatert dato:2013-05-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift