Fotograf:Matprat.no Nakkekoteletter av svin en mørt, saftig og smakfullt. Med søt honning og syrlig, svart balsamico får kotelettene ekstra god smak.
Oppskriften inneholder 181 Kalorier, 10 g Karbo, 9 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Sennep, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ta kotelettene ut av pakken og la dem ligge på benken og tempereres.
Bland sammen ingrediensene til glazen. Urtene kan godt være hele på kvisten. Sett til side.
Varm en stekepanne med halvparten av olivenoljen. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem i pannen til de har fått fin farge på begge sider.
Senk varmen og hell glazen over kotelettene. La det hele stå og småkoke i 3-4 minutter til glazen tykner. Snu kotelettene og øs glaze over. Tilsett litt vann om den blir for tykk.
Legg kotelettene på en tallerken og la dem hvile litt. Legg tomatene i glazen og la dem steke til de er gjennomvarme og begynner å sprekke opp. Bruk en gaffel og klem dem litt sammen.
Varm en ny stekepanne med olje. Skjær fennikelen i 1 cm tykke skiver som henger sammen i rotfestet. Stek skivene i pannen til de har fått fin farge og du lett kan stikke en spiss kniv gjennom rotfestet. Krydre med salt og pepper.
Fordel koteletter, tomater og fennikel på fire tallerkener og drypp noe av glazen over.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32740)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2016-12-19
Oppdatert dato:2016-12-19