Oksegryte fra Provence



Oksegryte fra Provence inneholder 131 Kalorier, 3 g Karbo, 10 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oksegryte fra Provence har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Oksegryte fra Provence er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 16951 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1,5kgoksekjøtt, fra skank eller bog
2stkløk, skåret i 4 båter
3feddhvitløksfedd, skrelt og knust
1dashsvart pepper
1knivsoddallehånde
suppekvast laget av 4 kvister hver av frisk timian og rosmarin, 1 laurbærblad og appelsinskall
6dlrødvin, fyldig
2ssolivenolje
250grsalt flesk
6skive(r)bacon eller 2 biter fleskesvor
2stk storgulrøtter, skåret i tykke skiver
500grplommetomater, flådd og skåret i 4 båter
125grsvarte olivener, helst Nicoise-oliven
60grtørket steinsopp eller 250 g frisk skogsopp
1dashsalt
90grfersk pasta pr. person, f.eks. tagliatelle




Næringsdeklarasjon for Oksegryte fra Provence!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier130.76826.82Kcal
Protein10.1964.43gram
Karbohydrat3.0919.54gram
Kostfiber1.016.39gram
Fett7.1545.21gram
Mettet fett2.2814.42gram
Alkohol1.61 %
Salt0.654.13gram
Pris på oppskriftenKr 13.04Kr 82.45Kroner
Hele oppskriften veier3 794 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo9,45 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Rens oksekjøttet for fett dagen i forveien og skjær kjøttet i store stykker som legges i en bolle sammen med løk, hvitløk, krydder, suppekvast, vin og olje. Sett til marinering, helst i 24 timer.

Neste dag deler du opp det salte flesket i små strimler. Legg dem i en stor gryte sammen med baconskivene og hell vann til det dekker. Kok langsomt opp og la det koke i 5 minutter. Hell av kokevannet.

Fôr bunnen på en form eller gryte av steintøy eller støpejern med halvparten av baconet eller en av fleskesvorbitene.

Ta kjøttet opp av marinaden og sil det. Ta vare på marinaden. Legg oksekjøtt, løk, hvitløk, krydder, suppekvast og det salte flesket i strimler i gryten, og legg gulrøtter og tomater innimellom.

Kok opp marinaden og hell den over kjøttet. Dekk gryten med matpapir eller aluminiumfolie og legg deretter på lokket.

La det trekke i 3 1/2 - 4 timer, enten svakt surrende på komfyren eller i stekeovn på lav temperatur (140 C). I mellomtiden forveller du olivenene i 2 minutter i kokende vann. Legg steinsoppen i bløt i litt varmt vann i 15 minutter, slå deretter vannet fra.

Etter at retten har kokt i 3 timer, tilsettes oliven og steinsopp. Sett på lokket igjen og la det trekke ytterligere 30 minutter, til kjøttet er så mørt at det kan skjæres med skje.

Rett før servering koker du opp4 liter saltet vann og hard den ferske pastaen i kjelen. Kok den og hell deretter av kokevannet.

Skum fettet fra overflaten, fjern flesket og juster saltmengden. Serveres sammen med den nykokte pastaen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10456)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Frankrike
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kjøttgryte fra Burgund.Kjøttgryte fra Burgund.
Denne retten har 93,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjørøvergryte.Sjørøvergryte.
Denne retten har 64,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marengogryte med storfekjøtt.Marengogryte med storfekjøtt.
Denne retten har 86,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksekasserolle.Oksekasserolle.
Denne retten har 82,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cowboygryte 2.Cowboygryte 2.
Denne retten har 64,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lys lapskaus med bankekjøtt.Lys lapskaus med bankekjøtt.
Denne retten har 39,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tagine - Terracottakokt oksegryte.Tagine - Terracottakokt oksegryte.
Denne retten har 92,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biffgryte med kremost.Biffgryte med kremost.
Denne retten har 66,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Estofado de carne ­ spansk lapskaus.Estofado de carne ­ spansk lapskaus.
Denne retten har 86,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjømannsbiff.Sjømannsbiff.
Denne retten har 71,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Erter, kjøtt og flesk.Erter, kjøtt og flesk.
Denne retten har 122,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kaldereta.Kaldereta.
Denne retten har 89,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskegryte.Påskegryte.
Denne retten har 94,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lapskaus 3.Lapskaus 3.
Denne retten har 75,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sukiyaki.Sukiyaki.
Denne retten har 73,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.