Oksegryte fra Provence inneholder
131 Kalorier,
3 g Karbo,
10 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oksegryte fra Provence har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Oksegryte fra Provence er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
16951 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Oksegryte fra Provence!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 130.76 | 826.82 | Kcal |
Protein | 10.19 | 64.43 | gram |
Karbohydrat | 3.09 | 19.54 | gram |
Kostfiber | 1.01 | 6.39 | gram |
Fett | 7.15 | 45.21 | gram |
Mettet fett | 2.28 | 14.42 | gram |
Alkohol | 1.61 % | | | |
Salt | 0.65 | 4.13 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.04 | Kr 82.45 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 794 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,45 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens oksekjøttet for fett dagen i forveien og skjær kjøttet i store stykker som legges i en bolle sammen med løk, hvitløk, krydder, suppekvast, vin og olje. Sett til marinering, helst i 24 timer.
Neste dag deler du opp det salte flesket i små strimler. Legg dem i en stor gryte sammen med baconskivene og hell vann til det dekker. Kok langsomt opp og la det koke i 5 minutter. Hell av kokevannet.
Fôr bunnen på en form eller gryte av steintøy eller støpejern med halvparten av baconet eller en av fleskesvorbitene.
Ta kjøttet opp av marinaden og sil det. Ta vare på marinaden. Legg oksekjøtt, løk, hvitløk, krydder, suppekvast og det salte flesket i strimler i gryten, og legg gulrøtter og tomater innimellom.
Kok opp marinaden og hell den over kjøttet. Dekk gryten med matpapir eller aluminiumfolie og legg deretter på lokket.
La det trekke i 3 1/2 - 4 timer, enten svakt surrende på komfyren eller i stekeovn på lav temperatur (140 C). I mellomtiden forveller du olivenene i 2 minutter i kokende vann. Legg steinsoppen i bløt i litt varmt vann i 15 minutter, slå deretter vannet fra.
Etter at retten har kokt i 3 timer, tilsettes oliven og steinsopp. Sett på lokket igjen og la det trekke ytterligere 30 minutter, til kjøttet er så mørt at det kan skjæres med skje.
Rett før servering koker du opp4 liter saltet vann og hard den ferske pastaen i kjelen. Kok den og hell deretter av kokevannet.
Skum fettet fra overflaten, fjern flesket og juster saltmengden. Serveres sammen med den nykokte pastaen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10456)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Frankrike
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift