Pai med kylling og sopp



Pai med kylling og sopp oppskrift.
Fotograf: Melk.no
En nylaget pai er alltid godt. Denne er fylt med sopp og kylling og kan spises både til lunsj og middag.

Oppskriften inneholder 182 Kalorier, 13 g Karbo, 8 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Pai med kylling og sopp er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 6144 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
5dlhvetemel
185grsmør
0,5tssalt
1stkegg
2ssvann
eller 2 pk ferdig paideig

Fyll:

1,5dllangkornet middagsris
2,5dlvann
0,5tssalt
1stkløk
450grdiv fersk sopp (f.eks sjampinjong, aromasopp, fåresopp, kantarell
50grsmør
2feddhvitløk , finhakket
2sshvetemel
3dlhelmelk
1stkkyllingbuljongterning
Ca 450grkjøtt fra grillet kylling
0,5stksitron, saften
1,5dlkremfløte
1bunt(er)frisk dill (ca en håndfull)
1bunt(er)frisk timian (ca en håndfull)
salt og pepper
1stkegg




Kalorier og næringsinnhold i Pai med kylling og sopp med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier181.724 984.36830.73Kcal
Protein7.60208.4634.74gram
Karbohydrat12.59345.3357.55gram
Kostfiber1.7949.108.18gram
Fett10.82296.7849.46gram
Mettet fett6.35174.1729.03gram
Salt0.5916.182.70gram
Pris på oppskriftenKr 6.34Kr 173.90Kr 28.98.-
Hele oppskriften veier2 743 totalt2 743 pr porsj457 pr stk gram
Energiprosent fra karbo27,71 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 6 stykker

Ha hvetemel, smør i tynne skiver, egg og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du den ikke samlet må du tilsette litt mer vann. Elt deigen lett sammen, legg den i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet ca 1 time.
Deigen kan oppbevares i kjøleskap i inntil en uke og kan også fryses.

Fyll:
Mens deigen hviler i kjøleskapet kan man lage fyllet.
Kok risen etter anvisningen på pakken. Rens løken og kutt den i biter. Kutt soppen i skiver.
Varm en stor gryte og ha i smør. Stek løken og soppen ved middels varme under omrøring til de har blitt gyldne. Tilsett finhakket hvitløk og la det surre i et par minutter til. Tilsett hvetemel og rør det godt inn i blandingen. Ta gryten av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt. Knus buljongterningen og ha den i soppstuingen. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La den småkoke i ca 5 minutter. Skjær kyllingkjøttet i biter og tilsett kjøttet sammen med saften av en ½ sitron, kremfløte og finhakkede friske urter. Smak til stuingen med salt og pepper.

Kjevle ut 2/3 av deigen, ca 5 mm tykk og legg den i en dyp ildfast form (ca 6 cm høy og 22 cm i diameter). La deigen henge utenfor kanten av formen.
Fordel den kokte risen i bunnen av formen og fordel stuingen på toppen av risen. Kjevle ut den gjenstående paideigen og legg den over formen som et lokk. Bruk en gaffel og trykk kantene sammen for å forsegle paien. Renskjær kanten. Pensle paien med sammenpisket egg. Lag et par snitt midt på lokket slik at dampen kan slippe ut.
Stek paien i forvarmet ovn ved 180 °C i 25–35 minutter.
Server paien med en fargerik salat.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 28077)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-01-24
Oppdatert dato:2011-01-24


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pai med kylling og sopp.Pai med kylling og sopp.
Denne retten har 181,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresk kyllingpai.Gresk kyllingpai.
Denne retten har 185,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpai i langpanne.Kyllingpai i langpanne.
Denne retten har 186,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpai i porsjonsformer.Kyllingpai i porsjonsformer.
Denne retten har 211,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpai med spinat.Kyllingpai med spinat.
Denne retten har 178,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpai med soltørket tomat.Kyllingpai med soltørket tomat.
Denne retten har 257,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med kylling, sopp og løk.Pai med kylling, sopp og løk.
Denne retten har 162,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpai med sopp, squash og salami.Kyllingpai med sopp, squash og salami.
Denne retten har 241,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingsalat på paibunn.Kyllingsalat på paibunn.
Denne retten har 207,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpai med squash.Kyllingpai med squash.
Denne retten har 218,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Engelsk kyllingpai.Engelsk kyllingpai.
Denne retten har 166,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresk kyllingpai 2.Gresk kyllingpai 2.
Denne retten har 244,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpai.Kyllingpai.
Denne retten har 213,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.