Fotograf:
Melk.no
En nylaget pai er alltid godt. Denne er fylt med sopp og kylling og kan spises både til lunsj og middag. Oppskriften inneholder
182 Kalorier,
13 g Karbo,
8 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pai med kylling og sopp er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6144 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Pai med kylling og sopp med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 181.72 | 4 984.36 | 830.73 | Kcal |
Protein | 7.60 | 208.46 | 34.74 | gram |
Karbohydrat | 12.59 | 345.33 | 57.55 | gram |
Kostfiber | 1.79 | 49.10 | 8.18 | gram |
Fett | 10.82 | 296.78 | 49.46 | gram |
Mettet fett | 6.35 | 174.17 | 29.03 | gram |
Salt | 0.59 | 16.18 | 2.70 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.34 | Kr 173.90 | Kr 28.98 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 743 totalt | 2 743 pr porsj | 457 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 27,71 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 6
stykker
Ha hvetemel, smør i tynne skiver, egg og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du den ikke samlet må du tilsette litt mer vann. Elt deigen lett sammen, legg den i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet ca 1 time.
Deigen kan oppbevares i kjøleskap i inntil en uke og kan også fryses.
Fyll:
Mens deigen hviler i kjøleskapet kan man lage fyllet.
Kok risen etter anvisningen på pakken. Rens løken og kutt den i biter. Kutt soppen i skiver.
Varm en stor gryte og ha i smør. Stek løken og soppen ved middels varme under omrøring til de har blitt gyldne. Tilsett finhakket hvitløk og la det surre i et par minutter til. Tilsett hvetemel og rør det godt inn i blandingen. Ta gryten av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt. Knus buljongterningen og ha den i soppstuingen. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La den småkoke i ca 5 minutter. Skjær kyllingkjøttet i biter og tilsett kjøttet sammen med saften av en ½ sitron, kremfløte og finhakkede friske urter. Smak til stuingen med salt og pepper.
Kjevle ut 2/3 av deigen, ca 5 mm tykk og legg den i en dyp ildfast form (ca 6 cm høy og 22 cm i diameter). La deigen henge utenfor kanten av formen.
Fordel den kokte risen i bunnen av formen og fordel stuingen på toppen av risen. Kjevle ut den gjenstående paideigen og legg den over formen som et lokk. Bruk en gaffel og trykk kantene sammen for å forsegle paien. Renskjær kanten. Pensle paien med sammenpisket egg. Lag et par snitt midt på lokket slik at dampen kan slippe ut.
Stek paien i forvarmet ovn ved 180 °C i 25–35 minutter.
Server paien med en fargerik salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28077)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-01-24
Oppdatert dato:2011-01-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift