Fotograf:Rosemarie Pettersen Vi er så heldig å ha tilgang til piggvar nå og da. Dette er en dyr fisk, men den er så fast og fin i konsistensen, at man av og til bør unne seg denne delikatessen. Her har vi lagd en kombinasjon som virker litt omfattende, men det går ganske radig unna. Fisken kan og frityrstekes om en ønsker det.
Piggvar er en mulighet for å få unger til å spise fisk. Lag fiskepinner av denne og server med pommes frites. La de være med å lage det.
Og en annen ting. En av de beste og enkleste dipsausene til stekt fisk er majones og chilisaus.
Oppskriften inneholder 149 Kalorier, 7 g Karbo, 7 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kutt opp fisken i avlange biter.
Bland chips, brødsmuler, pepper og evt salt.
Pisk egget med sitronsaften.
Varm litt olje i stekepanna og gjør følgende: Dypp fisken godt i eggeblandingen, ta den opp og rull den så godt rundt i chipsblandingen. Legges i stekepannen som er middels varm og la de steke 4-5 minutter på hver side, litt etter hvor store de er.
Rasp gulrot og litt hvitkål. Bland sammen.
Poteter
Vask potetene godt. Kutt de i tynne skiver men ikke helt gjennom. Legges på bakepapir og smøres med olje, La steke i ovnen ca 20-30 minutter. Dette kommer litt an på størrelsen. Pensle med olje underveis. Når det er 10-15 minutter igjen så drysser du med salt og pepper og drysser over litt urter.
Sausen
Rør sammen majones, lime og chilisaus. Smak til med mengde chilisaus, noen er veldig sterke.
Pynt
Frisk persille og sitronbåter
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 34212)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2018-08-04
Oppdatert dato:2018-08-04