Fotograf:
Bent Raanes & Sara C. Sørensen
En fargerik og smakfull steinbitrett gratinert med finstrimlet purre og parmesan. Server den på en seng av selleripurè og rødvinssaus. Oppskriften inneholder
131 Kalorier,
2 g Karbo,
9 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Purregratinert steinbit er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Purregratinert steinbit!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 130.77 | 893.00 | Kcal |
Protein | 9.27 | 63.30 | gram |
Karbohydrat | 1.70 | 11.61 | gram |
Kostfiber | 0.77 | 5.26 | gram |
Fett | 8.90 | 60.78 | gram |
Mettet fett | 3.67 | 25.06 | gram |
Alkohol | 0.75 % | | | |
Salt | 0.66 | 4.48 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.85 | Kr 67.26 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 732 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,19 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok selleri og potet mørt i usaltet vann. Hell kokevannet fra og damp selleri og potet godt. Mos det og rør inn smør og fløte.
Smak pureen til med salt og pepper og hold den varm.
Kjør purre, olivenolje og soyaolje til en jevn masse i food-processor. Tilsett reve parmesan litt etter litt. Smak til med salt og pepper. Dryss salt og pepper på fisken og fordel purren i et tykt lag over. Stek fisken midt i ovnen til den er gjennomstekt, men ikke tørr.
Fres grønnsakene til sausen i litt smør, til de er blanke og myke. Tilsett vin og bjørnebær og kok væsken inn til det halve. Tilsett kraft og la sausen koke i 15—20 minutter. Sil den og jevn den lett med maisenna.
Smak til med salt og pepper og visp inn smør i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg. Hold sausen forsiktig varm uten at den koker.
Anrett fisken på en seng av selleripuré og hell sausen rundt. Legg også, om ønskes, på noen gulrotperler. Stikk ut kuler av en stor gulrot og fres dem myke og gylne i olje.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3624 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23586)
Tilberedningstid:
40-60 min
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-16
Oppdatert dato:2013-04-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift