Fotograf:
Alf Börjesson
Et spennende festmåltid av steinbit fylt med blåskjell, tomat, hvitløk, og urter. Serveres med jordskokkpuré og råstekte poteter. Oppskriften inneholder
88 Kalorier,
6 g Karbo,
8 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Fisk, Melk, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Steinbit fylt med blåskjell, tomat og urter er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Steinbit fylt med blåskjell. tomat og urter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 87.86 | 429.88 | Kcal |
Protein | 7.50 | 36.70 | gram |
Karbohydrat | 5.96 | 29.16 | gram |
Kostfiber | 1.08 | 5.28 | gram |
Fett | 3.54 | 17.32 | gram |
Mettet fett | 1.01 | 4.94 | gram |
Salt | 0.15 | 0.72 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.05 | Kr 39.39 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 957 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 27,13 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Start med potetene:
Skrubb dem godt, tørk dem og skjær dem i båter. Legg potetbåtene i langpanne, drypp over olje, dryss på hvitløk, urter, salt og pepper og bak potetene midt i ovnen på 225 ?C til de er møre og brune. Ta dem ut og hold dem varme. Skru ovnsvarmen ned til 200 ?C.
Skjær fisken i jevnstore stykker og skjær et skråsnitt i toppen.
Skjær blåskjell og tomat i terninger og bland det med hakket hvitløk og urter. Fyll blandingen i snittet i fisken og bak den midt i ovnen til den er gjennomkokt.
Skrell jordskokkene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i en blanding av melk og fløte, mos dem og smak mosen til med salt og pepper. Får du ikke jordskokker kan du bruke rotselleri.
Server fisken med puréen og potetene. Pynt gjerne med persille eller gressløk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2984 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28815)
Tilberedningstid:
50 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-01-25
Oppdatert dato:2012-01-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift