Rekekarri med kokosfløte inneholder
237 Kalorier,
32 g Karbo,
9 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Rekekarri med kokosfløte har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Skalldyr, Spor-av-fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rekekarri med kokosfløte er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rekekarri med kokosfløte!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 237.47 | 736.81 | Kcal |
Protein | 8.62 | 26.75 | gram |
Karbohydrat | 32.21 | 99.94 | gram |
Kostfiber | 0.58 | 1.80 | gram |
Fett | 8.11 | 25.16 | gram |
Mettet fett | 5.37 | 16.66 | gram |
Salt | 0.88 | 2.72 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 22.96 | Kr 71.24 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 241 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 54,25 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrell og rens rekene, men la haleskallet sitte på. Skjær et dypt snitt langs ryggen og fjern den sorte strengen. Press rekene flatt ut som en slags rekekotelett.
Fres den hakkede løken til den er blitt mørkebrun i fargen. Løk, hvitløk, ingefær, chili og sitrongress kjøres i en hurtigmikser til en glatt pasta. Tilsett koriander, gurkemeie og rekepasta og kjør mikseren igjen. Bland inn litt av kokosfløten
Rekepastaen gir en bedre smak hvis den ristes før bruk. Pakk i så fall rekepastaen inn i aluminiumsfolie og ha den i en tørr wok. Stek den i 2 minutter på hver side. Oppbevares i en krukke på mørkt sted.
Fres de blandede krydderiene i stekepannen som ble brukt til løken i ca 5 minutter. Tilsett kokosfløte og tamarind. Bringes nesten til kokepunktet. Reduser varmen og la det småkoke under stadig omrøring i 5 minutter.
Tilsett 2 dl vann, reker og fiskesaus og la det koke i 3 minutter.
Plukk korianderblader av stilken og ha dette over retten før den serveres med ris.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6228)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Thailand
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06
Lesere:
3372 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift