Fotograf:Rosemarie Pettersen En rett fra Thailand som heter Kaeng Ka Vi Kung på thai. Her er det opprinnelig tigerreker men og vanlige norske reker kan brukes. Retten serveres med ris og evt en spicy agurkasalat.
Vi bruker ferdig gul karri. Denne + palmesukker og fishsauce kjøper vi i en asiatisk butikk her i byen. Karri paste kan og lages selv, og evt rørsukker/muskovadosukker kan erstatte palmesukker, men da blir det ikke helt likt i smak. I tillegg hadde vi i litt selleri
Bruker du tigerreker så renses disse først, ta av skall og tarmen. La halen bli igjen.
Kok opp halvparten av kokosmelken i en dyp panne. La det surre til det skiller seg. Rør inn curry pastaen til jevn blanding. Smak til med salt, fishsauce og sukker. La surre i 5 minutter og smak evt til med mer sukker/salt. Skal være mildt sterkt med svak saltsmak. Ha i selleribiter og la surre videre noen minutter. Hvis du bruker norske kokte reker venter du med dem, men har i alt det andre her nå. Vent til alt er kokt og så evt på slutten ha i norske rensede reker. Helles opp i skåler, pyntes med koriander og server med ris.
Ved bruk av reker i asiatiske retter beholder de gjerne halen ved tilberedning. Da er det lettere å spise dem ved at du holder i den. Husk og at reker fort blir seige ved koking.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 34921)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Wok Land:
Thailand Innlagt dato:2020-02-10
Oppdatert dato:2020-02-10