Rødvinsmarinert lammestek inneholder
161 Kalorier,
0 g Karbo,
17 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Rødvinsmarinert lammestek har ingen allergener
Rødvinsmarinert lammestek er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
9479 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rødvinsmarinert lammestek!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 161.46 | 585.43 | Kcal |
Protein | 16.53 | 59.94 | gram |
Karbohydrat | 0.28 | 1.02 | gram |
Kostfiber | 0.10 | 0.36 | gram |
Fett | 9.42 | 34.16 | gram |
Mettet fett | 3.60 | 13.05 | gram |
Alkohol | 1.32 % | | | |
Salt | 0.60 | 2.19 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.80 | Kr 53.66 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 901 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,69 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Servert med potet- og grønnsaksform med høstens røtter og rødvinssaus. Når du marinerer kjøtt (eller fisk), er det enklest å bruke en plastpose og blande ingredienser og kjøtt. En form går også bra, men da må du passe på å snu kjøttet ofte. Dette lammelåret skal marineres i 2-5 dager.
Legg lammelåret i plastpose (eller egnet form).
Bland sammen ingrediensene til marinaden, og hell over lammelåret.
Press ut luften av posen og knyt igjen.
Lammelåret skal stekes i en ildfast form sammen med halvparten av marinaden. Krydre steken med salt, pepper og rosmarin.
Stikk et steketermometer i den tykkeste delen.
Må ikke komme borti bein.
Sett formen i ovnen ved 180 grader, og beregn ca. 2 timer, eller til steketermometeret viser ca. 68 grader.
Da blir det lekkert rosa inni, og deilig saftig. Ønsker du kjøttet rødere, kan du stoppe ved 66 grader.
Mange gourmeter foretrekker dét. Det dreier seg om hårfin beregning.
Det gjelder å passe på.
Ved 70 grader har snittfargen et rosa skjær.
Når steketermometeret viser 76 grader, er fargen grå (og trist). Forbered potet- og grønnsaksformen som beskrevet under.
Ta ut steken og la den hvile ca. 15 minutter, imens lages sausen og grønnsaksformen stekes ferdig i ovnen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Elsa's hjemmeside
(Intern: 16269)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-07
Oppdatert dato:2003-11-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift