Fotograf:Studio Dreyer-Hensley Makrell er sommermat som smaker helt nydelig på grillen. I denne oppskriften grilles makrellen med cherrytomat og asparges, og komplimenteres med dressing til.
Varm opp grillen.
Skjær makrellfilet i biter.
Pensle makrellbitene, cherrytomater og asparges med rapsolje, og krydre med salt og pepper.
Ha alt på på grillen og snu jenvlig i ca. 2 minutter. La cherrytomat og asparges ligge på hvilerist eller i et område av grillen hvor det er lavere temperatur.
Salat
Skjær rødløk i strimler og parmesanost i skiver med en ostehøvel.
Bland det sammen i en salatbolle med feltsalat.
Ha makrellen, cherrytomatene og aspargesen i salaten, og bland forsiktig sammen.
Rømmedressing
Finhakk sylteagurk og dill, og press saften av sitron.
Rør det godt sammen med lettrømme, majones og pepper.
Server salat med makrell, rømmedressing og brød.
Tips:
Dersom du ikke har grill kan du fint steke makrell og grønnsaker i stekepanne, gjerne i en grillpanne.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32435)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Salat Innlagt dato:2016-07-04
Oppdatert dato:2016-07-04