Speltbrød uten surdeig inneholder
235 Kalorier,
36 g Karbo,
9 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Speltbrød uten surdeig har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Speltbrød uten surdeig er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5386 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Speltbrød uten surdeig med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 234.71 | 6 689.24 | 167.23 | Kcal |
Protein | 9.08 | 258.78 | 6.47 | gram |
Karbohydrat | 36.19 | 1 031.42 | 25.79 | gram |
Kostfiber | 6.61 | 188.39 | 4.71 | gram |
Fett | 4.49 | 127.97 | 3.20 | gram |
Mettet fett | 0.48 | 13.68 | 0.34 | gram |
Salt | 0.60 | 17.08 | 0.43 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.70 | Kr 76.95 | Kr 1.92 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 850 totalt | 2 850 pr porsj | 71 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 61,67 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 40
skiver
Bland rismelk, salt, sukker, rapsolje, Varmt vann, havregryn (og spelt om du bruker grovt speltmel,) i en sertil egnet bakebolle, la dette stå til temperaturen på væsken kommer ned til ca 30 grader ca. Dette for at mel og havregryn skal svelle og tiltrekke seg væsken skikkelig, spelt bruker lenger tid enn hvetemel på dette.
Bland så i solsikkefrøene og gjæren.
Tilsett mel til deigen kan knaes lett. La den hvile til dobbel størrelse før dem endelig bakes ut og settes i brødformer, la brødene heve ti minutter til gjerne tildekket med et bakeklede, før dem tilsist settes inn i ovnen.
Oppskriften har jeg laget selv, dette er godt og sundt.
Stekes på 200 grader midt i ovnen til brødene er brune og delikate.
Er du i tvil om dem er ferdige, bank lett på dem. Er lyden litt hul er dem ferdige.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Grethe-Iren Hansen
(Intern: 2118969844)
Tilberedningstid:
90 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Div diett
Land:
Norge
Innlagt dato:2008-01-06
Oppdatert dato:2008-01-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift