Fotograf:
Alf Børjesson
Stekt makrell med urtekesam, krydderkokt rips og grillet potetsalat inneholder
103 Kalorier,
8 g Karbo,
9 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Stekt makrell med urtekesam, krydderkokt rips og grillet potetsalat har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt makrell med urtekesam, krydderkokt rips og grillet potetsalat er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5555 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt makrell med urtekesam. krydderkokt rips og grillet potetsalat!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 102.93 | 400.49 | Kcal |
Protein | 8.50 | 33.07 | gram |
Karbohydrat | 7.95 | 30.93 | gram |
Kostfiber | 0.88 | 3.42 | gram |
Fett | 3.93 | 15.29 | gram |
Mettet fett | 0.78 | 3.03 | gram |
Salt | 1.59 | 6.20 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.04 | Kr 19.61 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 556 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 30,89 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Start med potetene. Skrubb dem godt og kok dem i ca. 10 min til de er halvkokte. Del dem i to langsetter. Bland de øvrige ingrediensene og hell dem over potetene. La dem trekke mens resten av retten gjøres klar. Like før servering stekes potetene i grillpanne eller på grill til de er møre, sprø og gylne.
Bland alt til urtekesamen og smak den godt til.
Rips. Kok vann med sukker og krydder uten lokk i ca. 5 min. Legg i ripsklasene og la dem trekke i et par min. De må ikke koke. Avkjøl dem i laken.
Rens, skyll og tørk makrellene. Vend dem i en blanding av mel, salt og pepper og stek dem i olje på grill eller i panne, ca. 4 min på hver side eller til de er gjennomstekte, gylne og sprø. Legg makrellene i dobbeltrist hvis de stekes på grill, da er det enkelt å snu dem. Server makrellene med det gode tilbehøret.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23453)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-02-14
Oppdatert dato:2007-02-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift