Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt skrei med ertepuré. sopp og nøttesmør!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Enhet
Kalorier
152.68
647.13
Kcal
Protein
10.02
42.47
gram
Karbohydrat
3.23
13.69
gram
Kostfiber
2.05
8.69
gram
Fett
10.62
45.01
gram
Mettet fett
4.74
20.09
gram
Salt
1.27
5.40
gram
Pris på oppskriften
Kr 6.58
Kr 27.89
Kroner
Hele oppskriften veier
1 695
gr totalt
gram
Fremgangsmåte:
Skrap skreiskinnet godt, dryss lett med salt på kjøttsiden av fisken, og la ligge i ca. 10 minutter.
Skyll saltet av skreien i kaldt vann og tørk lett med tørkepapir.
Skjær fisken i serveringsstykker og lag noen skråsnitt i skinnet.
Ha olivenolje i en stekepanne og legg skreien med skinnsiden ned.
Stek til skinnet blir mørkt brunt, ca. 4 minutter. Snu fisken og stek den i 1-2 minutter på kjøttsiden.
Ertepuré
Kok erter møre, ca. 10 minutter.
Mos ertene, og rør inn smør og sukker.
Smak til med finhakket timian, salt og pepper.
Tilbehør
Sprøstek bacon.
Rens sopp og stek i en stekepanne, og krydre lett med salt og pepper.
Grovhakk hasselnøtter og brun i smør.
Server skrei med ertepuré, bacon, sopp og nøttesmør.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32327)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2016-03-19
Oppdatert dato:2016-03-19
Lesere: 1431 totalt.