Fotograf:Brodogkorn.no Lag rundstykker med surdeig til helgefrokosten! De tar litt tid å lage, men er absolutt verdt å vente på! Oppskriften gir ca. 25 rundstykker.
Bland hvetemel, surdeig og vann i en bakebolle, og elt i en kjøkkenmaskin til deigen har samlet seg. La deigen hvile i bakebollen i 20 – 30 minutter.
Tilsett salt og elt deigen på sakte fart i 10 minutter. Øk så farten og elt videre til deigen slipper bollen, mellom 2 og 5 minutter.
Smør bunnen av en bolle med olje, og legg i deigen. Dekk bollen med et lokk eller plastfolie. La deigen hvile i 3 timer.
Sett bollen kaldt (gjerne i kjøleskapet) og la deigen heve til neste dag, eller i minst 12 timer. Deigen skal heve seg tydelig i løpet av denne tiden.
Sett stekeovnen på 250 °C.
Hell sesamfrø utover bakebordet. Ha deigen forsiktig over sesamfrøene. Trykk deigen forsiktig ned så du får en flat leiv.
Dryss litt hvetemel over deigen og del den i ca. 20 like store emner med en bakeskrape. Løft emnene forsiktig over på en stekeplate med bakepapir med sesamfrøene opp.
Sett stekeplaten med rundstykkene midt i ovnen og senk temperaturen til 220 °C.
Stek rundstykkene i ca. 15 minutter, eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 36335)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2022-04-16
Oppdatert dato:2022-04-16