Fotograf:
Matprat.no
Denne må du prøve! Tomatpaien har nydelig smak og kan serveres som forrett med litt spekemat eller som tilbehør til grillmat eller annet stekt kjøtt. Oppskriften inneholder
152 Kalorier,
12 g Karbo,
2 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tomatpai er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 7 lesere
Lesere:
10398 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Tomatpai med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 152.07 | 1 283.85 | 213.98 | Kcal |
Protein | 2.26 | 19.08 | 3.18 | gram |
Karbohydrat | 12.25 | 103.42 | 17.24 | gram |
Kostfiber | 2.24 | 18.91 | 3.15 | gram |
Fett | 9.95 | 84.00 | 14.00 | gram |
Mettet fett | 3.98 | 33.60 | 5.60 | gram |
Salt | 1.10 | 9.30 | 1.55 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.59 | Kr 38.75 | Kr 6.46 | .- |
Hele oppskriften veier | 844 totalt | 844 pr porsj | 141 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 32,22 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 6
stykker pai
1. Tin butterdeigflakene. Legg dem oppå hverandre og kjevle dem ut så de dekker en paiform (ca. 22-24 cm). Brett kantene dobbelt, slik at det dannes en pen kant. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt i 15 minutter.
2. Rør sammen tomatpuré, basilikum, hvitløk, olivenolje og smør blandingen utover butterdeigen.
3. Del tomatene i skiver og legg de over på et kjøkkenpapir for å ta vekk litt fuktighet. Legg de så i takstensmønster oppå tomatpuréblandingen. Drypp over litt olivenolje og dryss på sukker, salt og grovmalt pepper. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.
4. Pensle tomatene på nytt med olivenolje, dryss på timian og stek videre i ca. 20 minutter til deigen har fått fin farge.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 21143)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Pai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-12-17
Oppdatert dato:2005-12-17
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift