Tomatpai





Tomatpai oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Denne må du prøve! Tomatpaien har nydelig smak og kan serveres som forrett med litt spekemat eller som tilbehør til grillmat eller annet stekt kjøtt.

Oppskriften inneholder 151 Kalorier, 12 g Karbo, 2 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Tomatpai er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
3plate(r)Butterdeigflak
2sstomatpuré
Ca 2,5ssfrisk, hakket basilikum eller 2 ts provencekrydder
2ssolivenolje
2feddfinhakket hvitløk
Ca 5,5stkfaste tomater
0,5tssukker
1tssalt
0,5tsgrovmalt pepper
1ssfrisk, hakket timian eller 1 ts tørket


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Tomatpai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier151.471 278.79213.13Kcal
Protein2.2619.083.18gram
Karbohydrat12.25103.4217.24gram
Kostfiber1.9416.382.73gram
Fett9.9584.0014.00gram
Mettet fett3.9233.095.52gram
Salt1.109.301.55gram
Pris på oppskriftenKr 4.59Kr 38.75Kr 6.46.-
Hele oppskriften veier844 totalt844 pr porsj141 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 6 stykker pai

1. Tin butterdeigflakene. Legg dem oppå hverandre og kjevle dem ut så de dekker en paiform (ca. 22-24 cm). Brett kantene dobbelt, slik at det dannes en pen kant. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt i 15 minutter.
2. Rør sammen tomatpuré, basilikum, hvitløk, olivenolje og smør blandingen utover butterdeigen.
3. Del tomatene i skiver og legg de over på et kjøkkenpapir for å ta vekk litt fuktighet. Legg de så i takstensmønster oppå tomatpuréblandingen. Drypp over litt olivenolje og dryss på sukker, salt og grovmalt pepper. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.
4. Pensle tomatene på nytt med olivenolje, dryss på timian og stek videre i ca. 20 minutter til deigen har fått fin farge.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 21143)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-12-17
Oppdatert dato:2005-12-17
Lesere: 7527 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gresk pai.Gresk pai.
Denne retten har 141,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomatpai med blåmuggost.Tomatpai med blåmuggost.
Denne retten har 237,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med tomater og brie.Pai med tomater og brie.
Denne retten har 155,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cottage cheese-pai.Cottage cheese-pai.
Denne retten har 245,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomatpai.Tomatpai.
Denne retten har 151,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.