Fotograf:
Hamdan
Klippfisk, pasta, tomat, løk og parmesan! Tenk at norsk klippfisk og en variant av fiskegrateng kan vekke så mange minner om varme kvelder ved Middelhavet. Bacalao er en klassisk rett laget med blant annet klippfisk. Prøv denne ovnsbakte varianten med pasta penne i stedet for potet. Oppskriften inneholder
245 Kalorier,
18 g Karbo,
23 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bacalao med pasta penne er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6373 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bacalao med pasta penne!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 244.98 | 863.68 | Kcal |
Protein | 22.92 | 80.80 | gram |
Karbohydrat | 17.58 | 61.98 | gram |
Kostfiber | 1.35 | 4.76 | gram |
Fett | 8.92 | 31.45 | gram |
Mettet fett | 3.52 | 12.41 | gram |
Salt | 5.07 | 17.86 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.04 | Kr 28.35 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 410 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 28,7 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader.
Skjær klippfisk i strimler og kok pasta etter anvisning på pakken.
Varm olje i en kasserolle og surr finhakket hvitløk til den er gyllen.
Legg klippfisk i kasserollen sammen med oliven. Surr videre i 2 minutter og sett kasserollen til side.
Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med litt melk om gangen.
Rør godt og tilsett laurbærblad. La sausen koke på svak varme i 20 minutter mens du rører av og til.
Tilsett matfløten og kok opp.
Ta ut laurbærblad og rør inn halvparten av den revne parmesanosten og finhakket persille.
Tilsett klippfisk og kokt pasta. Smak til med salt og pepper.
Hel blandingen over i en smurt ildfast form, pynt med skiver av tomat og rødløk og drypp over litt olivenolje.
Dryss resten av parmesanosten over og gratiner i ovnen ca. 10 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29127)
Tilberedningstid:
50 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-25
Oppdatert dato:2013-03-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift