Fotograf:
Marco Terranova
Moqueca er en tradisjonell brasiliansk sjømatgryte, og dette er en oppskrift fra Salvador. Klippfisk, kokosmelk og koriander gir deg en ny sjømatopplevelse! Oppskriften inneholder
252 Kalorier,
9 g Karbo,
23 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Moqueca med klippfisk av sei er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4706 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Moqueca med klippfisk av sei!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 251.80 | 1 533.46 | Kcal |
Protein | 22.61 | 137.69 | gram |
Karbohydrat | 8.75 | 53.29 | gram |
Kostfiber | 0.99 | 6.03 | gram |
Fett | 13.82 | 84.16 | gram |
Mettet fett | 5.08 | 30.94 | gram |
Salt | 5.74 | 34.98 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.31 | Kr 50.61 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 436 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 13,89 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Del papaya og paprika i terninger, grovhakk tomat og løk og finhakk vårløk.
Del deretter alle disse ingrediensene i to like deler.
Ha ene halvparten i en kasserolle sammen med olivenolje og kokosmelk.
Kok ved høy varme og stadig omrøring i 15 minutter. Det skal tykne litt.
Tilsett resten av ingrediensene og fisken.
Kok videre i ca. 15 minutter uten å røre.
Smak til med evt. salt og krydder.
Pynt med frisk koriander, tomater, litt paprika og vårløk før servering.
Server med kokt ris eller farofa.
Farofa
Farofa lages av maniokmel eller kassavamel.
Melet er grynet omtrent som semulegryn.
Farofamelet varmes noen minutter sammen med litt dendéolje
Farofa farinha betyr kassavamel på engelsk heter kassava manioc.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28892)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-25
Oppdatert dato:2013-03-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift