Bergensk julekake inneholder
290 Kalorier,
48 g Karbo,
7 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Bergensk julekake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bergensk julekake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6711 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bergensk julekake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 289.88 | 7 004.05 | 291.84 | Kcal |
Protein | 6.72 | 162.37 | 6.77 | gram |
Karbohydrat | 47.81 | 1 155.18 | 48.13 | gram |
Kostfiber | 2.94 | 71.04 | 2.96 | gram |
Fett | 7.32 | 176.87 | 7.37 | gram |
Mettet fett | 1.53 | 36.97 | 1.54 | gram |
Salt | 0.42 | 10.14 | 0.42 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.92 | Kr 70.55 | Kr 2.94 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 416 totalt | 2 416 pr porsj | 101 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 65,97 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 24
skiver
(2 kaker)
Smelt margarinen. Ha melken i og varm til fingervarmt. Rør gjæren ut i litt av væsken. Bland sammen melk, gjær, sukker, halvparten av melet, kardemomme og salt. Elt deigen godt. Dekk deigbollen med plast og la deigen heve ca 30 minutter.
Ta deigen igjen og elt inn rosiner, sukat og resten av melet. Deigen skal være ganske fast. Dekk den til igjen, og la den heve 30-40 minutter til.
Del så deigen i to. Trill runde kaker. Sett dem på plate dekket med bakepapir. Snitt rundt kakene med skarp kniv, og trykk dem godt ned midt oppå. På denne måten får julekakene penere form.
Dekk kakene med plast og klede og etterhev dem ca 1 time. Visp sammen et egg og 1 ss vann. Pensle kakene to ganger med blandingen.
Sett platen på nederste rille og stek kakene først 5 minutter ved 240 C. Skru termostaten ned til 200 C og stek dem videre 35-40 minutter.
For å unngå at julekakene skal bli for mørke kan du sette en bakeplate på øverste rille i ovnen. Det demper for overvarmen.
Avkjøl kakene på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12941)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift