Fotograf:
Brodogkorn.no
Et ekstra grovt brød med gresskarkjerner og honning. Landslagsbaker Amund Skrutvold står bak denne oppskriften. Oppskriften inneholder
207 Kalorier,
34 g Karbo,
8 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Brød med gresskarkjerner og honning er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4521 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Brød med gresskarkjerner og honning med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 206.66 | 1 381.52 | 115.13 | Kcal |
Protein | 7.60 | 50.81 | 4.23 | gram |
Karbohydrat | 34.37 | 229.76 | 19.15 | gram |
Kostfiber | 7.15 | 47.80 | 3.98 | gram |
Fett | 2.72 | 18.18 | 1.52 | gram |
Mettet fett | 0.14 | 0.94 | 0.08 | gram |
Salt | 0.85 | 5.66 | 0.47 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.51 | Kr 10.09 | Kr 0.84 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 337 totalt | 669 pr porsj | 56 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 66,52 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 24
skiver
1. Ha fullkornshvetemel, sammalt rug og hvetekli sammen med vannet i en bakebolle. Rør sammen og la dette stå i 20 minutter.
2. Tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen i en kjøkkenmaskin til den blir smidig og glatt. Deigen er ferdig eltet når du kan strekke deigen til en tynn hinne (tyggegummitesten). Deigtemperaturen skal være 25–26 °C. Dekk bollen med plast og la deigen hvile i ca. en time.
3. Del deigen i to like store deler. Form til avlange brød. Pensle dem med vann og rull i gresskarkjerner før du legger dem i to smurte 1,5-liters brødformer.
4. Sett brødene lunt og la heve til dobbel størrelse (til overkanten av formene).
5. Forvarm ovnen til 250 °C. Sett inn brødene på rist nederst i ovnen, og senk temperaturen til 190 °C. Stekes i ca. 45 minutter. Ta brødene straks ut av formene og avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31976)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Innlagt dato:2015-07-04
Oppdatert dato:2015-07-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift