Fotograf:Frukt.no I lasagnen vår bruker vi kun grønnsaker. En spennende og velsmakende variant av lasagne med spinat og tomater og hvor skiver av aubergine spiller rollen som lasagneplater.
Sett stekeovnen på 200°C.
Skjær aubergine i 1/2 cm tynne skiver. Pensle dem med litt solsikkeolje og krydre dem med litt salt og pepper.
Stek skivene på begge sider i en varm panne. Legg aubergineskivene på papirhåndkle så snart de er ferdige.
Vask spinaten godt og fjern tykke stilker. La den ligge litt i kaldt vann.
Rens og finhakk løk og hvitløk. Stek løken i litt solsikkeolje og tilsett halvparten av hvitløken.
Ha i hermetiske tomater og la det såkoke i 10 minutter.
Skjær basilikumblader i strimler, del tomatene i to og ha det i sausen.
Smaken til med salt og pepper og sett kjelen til siden.
Varm litt solsikkeolje i en gryte. Ha i resten av hvitløken og tilsett spinaten. Fres til den har falt sammen. Bruk en stekespade til å snu spinaten. Tilsett litt nykvernet pepper.
Dekk bunnen av en ildfast form med tomatsaus. Legg et lag med aubergineskiver. Strø litt spinat over og bryt mozzarella i små biter og strø over. Fortsett slik med flere lag. Avslutt med aubergineskiver.
Riv godt med parmesanost over til slutt. Stek formen i ca. en halv time til lasagnen har fått en fin farge.
Server med godt brød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 36681)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2022-11-03
Oppdatert dato:2022-11-03