Fotograf:Kylling.no
Hel kylling med selleristuffing og fruktris inneholder 113 Kalorier, 5 g Karbo, 10 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr Hel kylling med selleristuffing og fruktris har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk, Selleri, Soya, Spor-av-lupiner, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kok sellerien noen minutter til den er mør. Stek løk og bacon i litt smør. Bland inn selleri og urter. Trekk pannen til side og tilsett strøkavring, worcestershiresaus og egg. Smak til med salt og pepper. Fyll kyllingen med stuffingen og bind sammen bena med hyssing.
Til pensling:
Bland alle ingrediensene og pensle kyllingen. Stek den midt i stekeovnen ved 180–200 °C i 1 1/4-1 1/2 time. Pensle gjerne kyllingen under stekingen. La kyllingen hvile i 10 minutter før den skjæres opp.
Fruktris:
Kok 3 dl ris etter anvisning på pakken. Fres 1 finhakket løk i litt smør til den er blank. Tilsett 3 epler i terninger og la dem bli så vidt møre. Ha i 1 dl rosiner og bland inn risen. Smak til med salt og pepper.
Grønn urtesaus:
Ha erter og spinat (grønn salat) i en kjele sammen med litt smør og fres det noen sekunder. Hell over buljong og melk og la det koke opp. Hell sausen over i en hurtigmikser sammen med hakkede urter og kjør til en glatt saus. Ha i crème fraîche. Hell sausen tilbake i kjelen og smak til med salt og pepper. Pisk gjerne inn litt kaldt smør for å få sausen blank.
TIPS:
I stedet for fruktris kan man servere kokte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 3499)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-02-18
Oppdatert dato:2019-01-02