Fotograf:
Matprat.no
Gjør litt ekstra ut av fredagstacoen! Hjemmelagde tortillalefser fylt med saftig kylling, guacamole og salsa lagd fra bunnen av imponerer både familie og venner. Oppskriften inneholder
165 Kalorier,
18 g Karbo,
8 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjemmelagde tortillalefser fylt med kylling er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2418 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjemmelagde tortillalefser fylt med kylling!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 165.25 | 1 245.46 | Kcal |
Protein | 8.45 | 63.69 | gram |
Karbohydrat | 18.21 | 137.25 | gram |
Kostfiber | 1.72 | 12.96 | gram |
Fett | 6.13 | 46.20 | gram |
Mettet fett | 0.97 | 7.31 | gram |
Salt | 0.75 | 5.65 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.19 | Kr 39.12 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 015 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,07 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Start med å lage tortillalefser. Bland alle ingrediensene sammen til en smidig deig. Deigen må ikke bli for hard. Legg et kjøkkenhåndkle og plastfolie over bollen. La deigen hvile på kjøkkenbenken i 20 minutter.
2. Del deigen i 12 like store emner. Form emnene til boller og klem dem litt flate. La de hvile i 10 minutter på benken under et kjøkkenhåndkle med plastfolie over.
3. Kjevle "bollene" ut til runde leiver med tykkelse som pannekaker. Lefsene skal være på størrelse med stekepannen din.
Syns du det er vanskelig å kjevle ut helt runde tortillalefser? Kjevle ut deigen noe og bruk deretter en tallerken i passe størrelse til å skjære rundt. Da blir også alle lefsene like store.
4. Stek tortillalefser i en tørr stekepanne på middels til sterk varme. Når du ser at tortillaene blåser seg opp (bobler), snu dem og stek dem på andre siden.
Legg de ferdig stekte tortillaene oppå hverandre innpakket et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre. Spiser du ikke opp alle med en gang kan de fryses.
5. Lag guacamole. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over litt sitronsaft/limesaft.
Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.
6. Del tomat i to og fjern frøene med en teskje. Skjær halve tomater i små terninger. Bland tomat og most avokado med hvitløk, chili og koriander. Smak eventuelt til med salt og pepper. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes.
Legg avokadosteinen i guacamolen, da vil den holde på sin friske, grønne farge.
7. Lag salsa. Del tomat i to og fjern frøene med en teskje. Skjær halve tomater i mindre biter. Skjær agurk, paprika og ananas i mindre biter. Bland inn basilikum, limesaft og olje og sett salsaen kaldt til den skal brukes.
Smaksett gjerne salsaen med ulike krydder som; kajennepepper, chilipulver, jalapenes, salt og pepper.
8. Skjær kyllingfilet i strimler. Brun strimlene i flere omganger på høy varme i en stekepanne med olje. Ha de stekte strimlene tilbake i stekepannen og tilsett tacokrydder. Hell på vann, og la det trekke ca. 2 minutter.
Lag gjerne tacokrydderet fra bunnen av. Oppskriften finner du på www.matprat.no
Fyll tortillalefser med salat, saftig kylling, salsa. Server med guacamole og rømme.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31508)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett
Innlagt dato:2014-06-15
Oppdatert dato:2014-06-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift