Fotograf:
Matprat.no
Kjøttboller med frisk urtesmak på grønnsaksseng. inneholder
79 Kalorier,
6 g Karbo,
5 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Kjøttboller med frisk urtesmak på grønnsaksseng. har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kjøttboller med frisk urtesmak på grønnsaksseng. er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4853 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kjøttboller med frisk urtesmak på grønnsaksseng.!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 78.95 | 586.37 | Kcal |
Protein | 4.63 | 34.39 | gram |
Karbohydrat | 5.85 | 43.45 | gram |
Kostfiber | 1.55 | 11.51 | gram |
Fett | 3.77 | 28.00 | gram |
Mettet fett | 1.58 | 11.73 | gram |
Salt | 0.59 | 4.41 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.62 | Kr 34.31 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 971 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 29,63 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Østens Køfte/Keftedes
Legg brødet i bløt i ca 15 minutter. Press ut vannet og bland det i kjøttdeigen. Tilsett salt og pepper.
Tilsett finhakket krydder, egg og potetmel. Form deigen til avlange boller og brun dem i stekepannen.
Fres løken til den er gyllen og legg den i en kjele.
Fres paprika i litt olje og tilsett litt vann, slik at det fossdamper.
Etter steking legges paprikaen over i kjelen sammen med løken. Legg så kjøttbollene på grønnsakssengen.
Rens okra. Pass på at den ikke kommer i kontakt med vann for da vil den bli slimete når den varmebehandles. Stek okraen ved sterk varme til de blir gyldne på kantene. Legg de deretter over kjøttbollene og hell over kraften/vannet. La retten stå å trekke i 25 30 minutter.
Serveres med bulgur eller couscous, en tzatsiki eller en tomatsalat.
Myntesaus
Kok opp eddik, vann og sukker til en lake. Finhakk fersk peppermynte eller knus tørket mynte. Tilsett mynte i laken og rist den godt. La blandingen stå natten over.
Sausen serveres til lam og sauekjøtt. Egner seg godt til køfte meze
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20431)
Kategori:
Gryterett
Land:
Hellas
Innlagt dato:2005-10-09
Oppdatert dato:2005-10-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift