Fotograf:Meny Deilig oppskrift på fransk lammegryte med rotgrønnsaker. Bruk gjerne lammelår eller lammebog. Potetpurè er perfekt som tilbehør til lammegryte.
Skjær kjøtt, løk, gulrot og sellerirot i terninger. Finhakk hvitløken.
Brun kjøttet i en jerngryte i olivenolje, tilsett løken og la den frese med til den er blank og fin. Tilsett gulrot, sellerirot og paprikapulver, rør godt sammen. Tilsett hvitløk og tomatpurè og la det hele småkoke i 2 minutter under omrøring.
Tilsett rødvin (og evt calvados), og la dette koke nesten helt inn, tilsett kraften og la småkoke i 20 minutter.
Skrell potetene, kok opp vann, legg i potetene og la dem koke/trekke møre i 10–12 minutter. Trekk kjelen til side og la stå noen minutter.
Mos potetene, og bland inn smør, fløte og presset hvitløk. Smak til med salt og malt pepper.
Tilsett finhakket rosmarin, grovhakkede tomater, sennep og fløten, og kok til gryteretten tykner litt. Du kan evt jevne gryten med litt maizenna utrørt i kaldt vann om du ønsker den tykkere. Smak til med salt og pepper.
Serveres med tilbehør som en god potetpurè, og gjerne et dryss med bladpersille og gode oliven.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 34276)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett Land:
Frankrike Innlagt dato:2018-09-18
Oppdatert dato:2018-09-18