Fotograf:
Matprat.no
Ganske enkelt genialt! Noen gulrøtter, dill, akevitt, salt og pepper er alt som skal til for å få en ny og spennende touch på lammekjøttet. Oppskriften inneholder
109 Kalorier,
4 g Karbo,
10 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Lettgravet lammekjøtt er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lettgravet lammekjøtt!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 108.94 | 537.80 | Kcal |
Protein | 10.22 | 50.45 | gram |
Karbohydrat | 3.93 | 19.40 | gram |
Kostfiber | 1.09 | 5.38 | gram |
Fett | 4.71 | 23.25 | gram |
Mettet fett | 1.99 | 9.82 | gram |
Alkohol | 1.11 % | | | |
Salt | 1.80 | 8.87 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.75 | Kr 62.94 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 962 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 14,42 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Del lammestek opp i seks like store biffer. Legg dem i en ildfast form.
2. Bland sukker og salt i en bolle, og strø blandingen over kjøttet. Gni blandingen godt inn, og hell på akevitt.
3. Fordel dill over kjøttet og dekk formen med plastfolie. Sett den i kjøleskap i et døgn.
La gjerne kjøttet ligge med lett press over natten. En liten fjøl med en pakke salt eller sukker oppå er greit å bruke.
4. Ta formen ut av kjøleskapet 30 minutter før steking. Skrell gulrot, del dem i to og legg dem i formen sammen med kjøttet. Sett formen i ovn på 125 °C i ca. 4 timer. La kjøttet hvile 15 minutter før servering.
5. Skrell asparges og trekk dem i lettsaltet vann i ca. 8 minutter.
Skrell hvit asparges helt fra «blomsten» og ned. Kok dem i en rustfri stålkjele, en aluminiumskjele vil gi smak til aspargesen. Tilsett gjerne litt sukker i kokevannet for å balansere aspargesens bitterhet i riktig retning.
Server saftig gravet lammekjøtt med bakte gulrøtter, asparges og stekesjy. Ha gjerne litt god sennep og en salat på bordet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31321)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Innlagt dato:2014-04-15
Oppdatert dato:2014-04-15
Lesere:
1455 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift