Fotograf:Matprat.no En lammestek må ikke nødvendigvis stekes, du kan like gjerne legge den i en gryte med rødvin, urter og grønnsaker. Ha lokk på gryta og sett den inn i ovnen. Så kan du gjøre som Baker Harepus - ingenting - mens lammesteken nærmest gjør seg selv. Resultatet blir både saftig, mørt og smakfullt.
Oppskriften inneholder 65 Kalorier, 8 g Karbo, 4 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Soya, Spor-av-lupiner, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammestek i gryte med rotgrønnsaker!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Enhet
Kalorier
64.89
655.88
Kcal
Protein
3.61
36.49
gram
Karbohydrat
7.89
79.75
gram
Kostfiber
1.61
16.27
gram
Fett
1.15
11.62
gram
Mettet fett
0.25
2.53
gram
Alkohol
0.76 %
Salt
0.28
2.84
gram
Pris på oppskriften
Kr 6.34
Kr 64.08
Kroner
Hele oppskriften veier
4 043
gr totalt
gram
Energiprosent fra karbo
48,63 %
Fremgangsmåte:
1. Varm ovnen til 200°C. Rens hvitløken, og del hver båt i to på langs. Lag små fine snitt i kjøttet, og stikk halvparten av hvitløken i kjøttet.
2. Rens vårløken og skjær den i 2-3 cm store biter. Varm oljen godt i en jerngryte, tilsett vårløken og fres den gyllen.
3. Rens rotgrønnsakene og potetene, skjær alt i grove terninger og tilsett sammen med resten av hvitløken. Fres alt lett i oljen. Tilsett halvparten av rødvinen og legg i kjøttet. Legg på lokk og sett gryten i allerede oppvarmet ovn. La retten stå i ovnen i ca 45 minutter. Med jevne mellomrom kan du med fordel lette på lokket, øse og helle sjy over kjøttet for å holde det saftig.
4. Bland så honning og soyasaus, og ha dette over kjøttet. Sett gryten tilbake i ovnen, nå uten lokk i ca 45 minutter til. Hell fremdeles sjy over kjøttet med jevne mellomrom.
5. Ta en liten smak av kjøttet for å kontrollere at det har kokt lenge nok. Ta så kjøttet ut av gryta ca 10-15 minutter før servering.
6. Sett gryta på en kokeplate, rør inn melet og la det hele få et oppkok, tilsett resten av vinen og kraften/buljongen. La det hele få et oppkok, smak til med salt og pepper.
7. Skjær kjøttet i fine skiver, og anrett på serveringsfat med grønnsakene i bunnen og litt saus over. Server resten av sausen i en skål ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 2408)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2014-04-15
Oppdatert dato:2014-04-15
Lesere: 5176 totalt.