Fotograf:
Matprat.no
Server lammefilet når kun det beste er godt nok. Den edle, smaksrike fileten passer som hånd i hanske sammen med andre kraftige smaker som for eksempel sopp og rødvinsjy. Oppskriften inneholder
111 Kalorier,
6 g Karbo,
7 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lammefilet med urtefylte sjampinjonger og röstipotet er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2815 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammefilet med urtefylte sjampinjonger og röstipotet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 110.90 | 796.64 | Kcal |
Protein | 7.43 | 53.37 | gram |
Karbohydrat | 5.94 | 42.67 | gram |
Kostfiber | 1.44 | 10.34 | gram |
Fett | 5.92 | 42.53 | gram |
Mettet fett | 2.80 | 20.11 | gram |
Alkohol | 0.18 % | | | |
Salt | 0.51 | 3.63 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.89 | Kr 85.41 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 873 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 21,42 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Brun lammefileten raskt i en panne. Stikk inn et steketermometer midt i kjøttet og stek fileten ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter, eller til kjernetemperaturen er 65 ºC (middels stekt). La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres i skiver på skrå.
2. Ta ut soppstilkene av soppene og finhakk dem. Legg sopphodene med undersiden opp i en liten, smurt ildfast form. Varm olje og fres sopp og finhakket løk på middels varme til de er myke og gylne. Smak til med salt og pepper og fordel blandingen i sopphodene. Bland sammen resten av ingrediensene til et mykt urtesmør og smak om nødvendig til med salt og kvernet pepper. Fordel smøret i sopphodene og stek dem på 180 ºC i 15-20 minutter, eller til de er møre og smøret har smeltet.
3. Skrell potetene og riv dem grovt sammen med løk. Klem ut så mye væske som mulig med litt kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.
4. Stek röstien i porsjonsstørrelser i en stekepanne i ca. 5 minutter på hver side. Den kan godt stekes i god tid og varmes i stekeovnen på 150 ºC i ca. 10 minutter.
5. Kok opp lammekraften og tilsett soyasaus og rødvin. Kok opp sjyen, rør ut maisenna i litt kaldt vann og tilsett til du får en passe tykk saus. La sausen småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server lammefilet i skiver med urtefylte sjampinjonger og röstipoteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29784)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-10-24
Oppdatert dato:2012-10-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift