Fotograf:
Matprat.no
Dette er festmat! Ikke lag denne retten hvis du ikke er forberedt på en god porsjon skryt etterpå... Oppskriften inneholder
130 Kalorier,
2 g Karbo,
9 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lammesadel med kotelett - servert med sitron-urtesmør er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7481 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammesadel med kotelett - servert med sitron-urtesmør!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 130.03 | 960.60 | Kcal |
Protein | 9.36 | 69.15 | gram |
Karbohydrat | 2.08 | 15.37 | gram |
Kostfiber | 1.81 | 13.37 | gram |
Fett | 8.79 | 64.94 | gram |
Mettet fett | 3.57 | 26.37 | gram |
Alkohol | 0.22 % | | | |
Salt | 0.06 | 0.46 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.08 | Kr 89.24 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 955 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,39 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Denne retten består av flere småretter på en måte. Lag urtesmør, lag-grønnsker og grønnsakkompott før du steker kjøttet. Skulle det være problemer med å få fatt i lammefilet, ytrefilet av lam, så kjøp et stykke lammesadel og ben ut filetene. Del opp bena, brun dem i olje eller en blanding av olje og smør, krydre med salt, pepper og urter og legg dem over i en kjele. Hell på vann så det dekker og kok bena 1-2 timer. Kraften er et godt grunnlag for suppe eller saus.
1. Formvarm ovnen til 200-250°C, sett også på grillelementet.
2. Trim lammekotelettene. Skjær av det meste av fettet. Skjær ut og trim to lammefileter, behold litt av fettet på.
3. Brun kotelettene og filetene i litt olje. Sett til side. Legg så litt av grønnsakskompotten over hver kotelett, og over filetene. Legg koteletter og fileter på et stekebrett og sett brettet øverst i ovnen og stek til rosa kjerne. 4-5 minutter, avhengig av temperatur.
Sitron- og urtesmør
Temperer smøret, tilsett sjalottløk, hvitløk, persille, salt og pepper. Smak til med sitronsaft, muskat og pastis, evt. stjerneanis. Bland massen godt, og avkjøl. Kan godt rulles som en œpølseœ i matpapir eller plast før den legges i kjøleskapet
Lag-grønnsaker
1. Forvarm stekeovnen til 180°C.
2. Skrell og skjær grønnsakene i skiver, alle omtrent like lange og like tykke. Vend dem i olivenolje. Knus hvitløk i pannen og la grønnsakene stekes forsiktig hver for seg på svak varme, ca 5 minutter. Ta ut av pannen etter hvert som de får en lys gyllen farge. Dryss på salt, pepper og timian.
3. Legg grønnsakene lagvis. Begynn med poteter i bunnen av en smurt ildfast form. De andre grønnsakene legges i midten, og tomater på toppen. Legg noen smørklatter over til slutt.
4. Sett formen i ovnen til alt er gjennomvarmt, 8-10 minutter.
Grønnsakskompott
1. Rens og skjør løk og gulrot i millimetersmå terninger, såkalt brunoise.
2. Smelt smør i en liten kasserolle sammen med estragon og timian. Tilsett hvitvin. Legg på lokk og la alt stå på svak varme i 30-40 minutter, til blandingen nesten ligner en kompott. Rør av og til.
3. Smak eventuelt til med salt og pepper
Anrett lammekotelettene og laggrønnsakene skjært i œkakestykkerœ på en tallerken, gjerne med litt god sopp stekt i olivenolje og hvitløk.
Del hver av lammefiletene i fire, og legg to filetstykker på tallerkenen sammen med en skje av sitron-urtesmøret.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20389)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-08
Oppdatert dato:2005-10-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift