Fotograf:
Matprat.no
Marinert lammefilet med smørstekte rødbeter og spinat, servert med en frisk mynteyoghurt, er et fantastisk måltid som pirrer smaksløkene. Oppskriften inneholder
89 Kalorier,
7 g Karbo,
6 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marinert lammefilet med smørstekte rødbeter og spinat er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3714 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Marinert lammefilet med smørstekte rødbeter og spinat!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 89.16 | 875.41 | Kcal |
Protein | 5.88 | 57.73 | gram |
Karbohydrat | 6.72 | 65.98 | gram |
Kostfiber | 2.37 | 23.27 | gram |
Fett | 3.78 | 37.11 | gram |
Mettet fett | 1.38 | 13.55 | gram |
Salt | 0.46 | 4.50 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.46 | Kr 92.88 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 927 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 30,14 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Renskjær lammefilet og legg den i en plastpose. Bland olje, hvitløk og rosmarin til en marinade, og hell det over kjøttet. La kjøttet ligge i marinaden minst en time.
2. Bland mynte og yoghurt sammen, smak til med salt og pepper. La det stå i kjøleskapet ca. 1 time før servering for å trekke smak.
3. Vask rødbeter og kok dem i lettsaltet vann med skallet på til de er møre, 20-30 minutter. Avkjøl, skrell og kutt rødbetene i båter.
4. Brun kjøttet raskt på alle sider i en panne med smør, etterstek den i ovn på 125 °C, ca. 20 minutter. Når steketermometeret viser 65 °C er kjøttet medium stekt. La fileten hvile i ca. 10 minutter før det skjæres opp.
5. Legg quinoafrø i bløt ca. 5 minutter. Hell av vannet og kok dem i kraft/vann i 10-15 minutter. Du ser en lysende hvit ring i hvert frø når de er ferdige.
6. Kok brokkolini i lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Legg dem over i isvann, da beholder de den fine grønnfargen. Vask spinat, og skjær løk i tynne skiver.
7. Smelt smør i en varm panne, fres rødbeter og løk i 2-3 minutter. Vend inn spinat og bønner, og smak til med salt og pepper.
Tips
Du kan også blande kokte quinoagryn og rå spinat sammen med de stekte grønnsakene. Da får du en deilig lun salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29842)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-04-15
Oppdatert dato:2014-04-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift