Fotograf:
Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen
Ovnsbakt laks er lettvint når du skal lage mat til mange, og denne oppskriften er full av friske smaker. Sausen og salaten er kald og kan lages i god tid før gjestene kommer. Oppskriften inneholder
138 Kalorier,
6 g Karbo,
7 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk, Nøtter, Sennep, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ovnsbakt laks med sprø salat er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5640 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ovnsbakt laks med sprø salat!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 138.24 | 996.30 | Kcal |
Protein | 6.60 | 47.57 | gram |
Karbohydrat | 5.87 | 42.31 | gram |
Kostfiber | 1.14 | 8.22 | gram |
Fett | 9.44 | 68.03 | gram |
Mettet fett | 3.12 | 22.49 | gram |
Alkohol | 0.16 % | | | |
Salt | 0.25 | 1.77 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.51 | Kr 68.54 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 883 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 16,98 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær laksefileten i 4 stykker á 180 - 200 g.
Skjær 4 halve sitronskiver og sjalottløk i skiver.
Ha sitronskiver, sjalottløk, persille og hvitvinen i en ildfast form. Legg laksestykkene over. Dryss litt salt på skinnet da blir det seigt og lettere å dra av etter baking. Smaken vil trekke inn i fisken under bakingen.
Bak fisken på 160 grader 8-12 minutter, avhengig av ovnen din og tykkelsen på fiskestykkene. Når fisken er ferdig kan man lett dra av skinnet. Nå vil det mørke fiskekjøttet bli synlig, dette kan skrapes bort hvis man ønsker.
Frisk sprø salat:
Skjær agurken i 2 på langs. Skrap ut kjernen med en skje. Del agurken i lange staver og del stavene i terninger på 1x1 cm. Skrell appelsin og del den i ca 1x1 cm. Skjær den øverste delen av salaten i strimler. Grovhakk persillebladene. Bruk stilkene i lakseformen. Finhakk rødløken.
Dressing:
Stek valnøttene i tørr stekepanne til de er gylne, deretter knuses de grovt med hendene. Bland honning, epleeddik, valnøtter, olivenolje og smak til med salt og pepper. Bland salatingrediensene forsiktig sammen med dressingen.
Pepperotkrem med sennep og gressløk:
Pisk crème fraîche stiv og luftig med en mikser eller for hånd. Riv opp pepperroten på den fineste delen av rivjernet. Ha pepperroten, finsnittet gressløk, sitronsaft, sennep, salt og pepper i kremen og bland godt. Dette bør gjøres rett før servering.
Potet:
Kokes i vann til de er ferdige. Skrap av skallet med en liten kniv, og vend dem i litt smør og salt.
Server den ovnsbakte laksen med salat, pepperrotkrem og kokt potet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28821)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-06
Oppdatert dato:2013-04-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift