Fotograf:
Kim Holthe
Her finner du oppskrift på fire gode sauser du kan servere til rekene: Urteolje, aïoli, valnøttpesto og chilirømme. Lag en, to, tre - eller alle fire. Server med godt brød. Oppskriften inneholder
431 Kalorier,
1 g Karbo,
12 g Protein og
42 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter, Skalldyr, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Reker med smakfulle sauser er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4351 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Reker med smakfulle sauser!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 430.96 | 1 918.60 | Kcal |
Protein | 11.54 | 51.38 | gram |
Karbohydrat | 0.75 | 3.34 | gram |
Kostfiber | 0.73 | 3.25 | gram |
Fett | 42.26 | 188.14 | gram |
Mettet fett | 6.57 | 29.25 | gram |
Salt | 0.64 | 2.84 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.88 | Kr 43.99 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 781 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,69 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Urteolje
Kjør bladpersille, hvitløk og pinjekjerner med stavmikser til du får en jevn masse.
Spe med olje og smak til med salt og pepper.
Aïoli
Press hvitløk.
Pisk egg, salt, sitronsaft, pepper, sukker og hvitløk godt sammen.
Spe med olje i en tynn stråle.
Finhakk gressløk og bland det i aïolien.
Pesto
Kjør basilikum, valnøtter, revet parmesanost, olivenolje og saften fra sitron med stavmikser til du får en jevn masse.
Chilirømme
Bland sammen rømme og sweet chilisaus.
Smak til med sweet chilisaus og kajennepepper.
Server reker med brød og de sausene du foretrekker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29411)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Kalde retter
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-11
Oppdatert dato:2013-04-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift