Fotograf:
Eksportutvalget for fisk (EFF)
Her tar vi utgangspunkt i ferske fileter av høstsild. Silden fileteres og legges i en eddiklake over natten, og så er den klar for tilberedning til sennepssild. Oppskriften inneholder
311 Kalorier,
6 g Karbo,
7 g Protein og
29 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Melk, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sild i sennep- og løyromsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3950 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sild i sennep- og løyromsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 310.95 | 1 161.40 | Kcal |
Protein | 7.42 | 27.71 | gram |
Karbohydrat | 5.76 | 21.51 | gram |
Kostfiber | 0.37 | 1.38 | gram |
Fett | 28.61 | 106.86 | gram |
Mettet fett | 4.86 | 18.15 | gram |
Salt | 1.83 | 6.83 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.45 | Kr 35.30 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 494 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,4 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rør sammen sukker, salt, eddik og vann til alt er oppløst.
Hell blandingen over de ferske sildefiletene, legg på lokk og sett i kjøleskap til neste dag.
Sausen:
Rør sammen eggeplommer, sennep, salt og eddik i en bolle.
Spe med en blanding av solsikkeolje og olivenolje mens du rører kontinuerlig med en ballongvisp til en stiv majones.
Blande inn de øvrige ingrediensene i majonesen. Smak til med salt, grov svart pepper og sitronsaft.
La fisken renne av seg, legg den på et tørkepapir. Fjern alle synlige bein på filéten.
Del den opp i 1-2 cm brede skiver før du blander den inn i sausen.
Anrett sennepsilden på tynne skiver rugbrød. Pynt med tynne ringer av purre, gressløk, litt løyrom.
Har du ikke løyrom så kan du bruke lakserogn eller lodderogn - ellers det smaker godt uten også.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29168)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pålegg
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-04-02
Oppdatert dato:2012-04-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift