Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Surdeigsbrød med gresskar oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Surdeigsbrød med gresskar



Surdeigsbrød med gresskar oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Surdeigsbrød formet som gresskar med gresskar i deigen – det kan ikke bli mer høstkos og halloween enn dette.

Oppskriften inneholder 188 Kalorier, 38 g Karbo, 6 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Surdeigsbrød med gresskar er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 391 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
800grhvetemel
300grgresskarpure (se egen oppskrift)
160grsurdeig, bakeklar
4dlvann
10grsalt




Kalorier og næringsinnhold i Surdeigsbrød med gresskar med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier187.733 135.091 567.55Kcal
Protein6.16102.8751.44gram
Karbohydrat37.83631.76315.88gram
Kostfiber2.1535.9117.95gram
Fett0.8313.866.93gram
Mettet fett0.101.670.84gram
Salt0.599.854.93gram
Pris på oppskriftenKr 1.37Kr 22.88Kr 11.44.-
Hele oppskriften veier1 670 totalt1 670 pr porsj835 pr stk gram
Energiprosent fra karbo80,6 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 2 brød

Bland alle ingrediensene bortsett fra saltet i en bakebolle og elt i en kjøkkenmaskin til deigen har samlet seg. La deigen hvile i bakebollen i 20 – 30 minutter.
Tilsett salt og elt deigen på lav hastighet i 10 minutter. Øk så farten og elt videre til deigen slipper bollen, i 2 til 5 minutter.
Dekk bakebollen med et klede eller et lokk. La deigen heve i cirka tre timer. En gang i timen trekker du i deigen og folder den delen du trekker i over resten av deigen. Bruk gjerne en bakeskrape.
Legg deigen på et lett melet bakebord. Del den i to emner. Trekk og fold hvert deigemne over seg selv fire ganger. La deigen hvile 20 – 30 minutter på bakebordet.
Form til to brød. Legg brødene med «sømsiden» opp i to hevekurver som er melet eller som er dekket med et klede.
Sett hevekurvene kaldt, gjerne i kjøleskapet. La deigen heve til neste dag, eller minst 10 timer. Deigen skal ha hevet seg ganske tydelig på denne tiden.
Sett inn en bakestein på en rist eller en stekeplate på nest nederste rille, og en langpanne på nederste rille i stekeovnen, og sett den på 250 °C.
Når ovnen er varm tar du hevekurvene ut av kjøleskapet og hvelver brødet over på en plate eller fjøl med bakepapir. Bruk en vanlig hyssing og surr rundt brødene for å få formen til et gresskar. Ha litt olje eller smør på hyssingen før du snurrer den rundt bollene. Da blir den lettere å ta av etter at de er stekt. Snitt mønster med et barberblad eller skarp kniv.
Overfør brødet med bakepapir over på den varme bakesteinen eller stekeplaten og senk temperaturen til 220 °C. Hell 1 dl varmt vann i langpannen under brødet og lukk døren fort slik at dampen holder seg inne i ovnen.
Surdeigsbrød med gresskar er ferdig stekt etter ca. 25 minutter. Legg et bakepapir over brødet underveis om du synes det blir for mye stekt.

Bruk gjerne et steketermometer til å sjekke om brødet er ferdig stekt. Brødet er ferdig stekt når det har kommet over 96 °C.

Avkjøl brødene på rist. Vent med å klippe av hyssingen til de er er nesten kalde.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 35619)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Brød
Innlagt dato:2020-12-31
Oppdatert dato:2020-12-31


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Krydderbrød med aprikoser.Krydderbrød med aprikoser.
Denne retten har 256,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Focaccia 6.Focaccia 6.
Denne retten har 291,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Solsikkerundstykker.Solsikkerundstykker.
Denne retten har 270,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nam-nam-brødet.Nam-nam-brødet.
Denne retten har 232,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fine gjærdeiger.Fine gjærdeiger.
Denne retten har 219,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brød med ost og oliven.Brød med ost og oliven.
Denne retten har 236,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bergenske løsebrød 2.Bergenske løsebrød 2.
Denne retten har 162,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Egg i Brød.Egg i Brød.
Denne retten har 223,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølsehorn.Pølsehorn.
Denne retten har 238,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Serbiske pitabrød.Serbiske pitabrød.
Denne retten har 244,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brød med gresskarkjerner og honning.Brød med gresskarkjerner og honning.
Denne retten har 206,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saftig brød med blåbær eller bjørnebær.Saftig brød med blåbær eller bjørnebær.
Denne retten har 254,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Focaccia i langpanne.Focaccia i langpanne.
Denne retten har 279,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blåbærsbrød.Blåbærsbrød.
Denne retten har 191,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frokostbrød 2.Frokostbrød 2.
Denne retten har 205,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.