Surdeigsbrød med gresskar



Surdeigsbrød med gresskar oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Surdeigsbrød formet som gresskar med gresskar i deigen – det kan ikke bli mer høstkos og halloween enn dette.

Oppskriften inneholder 190 Kalorier, 38 g Karbo, 6 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Surdeigsbrød med gresskar er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1191 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
800grhvetemel
300grgresskarpure (se egen oppskrift)
160grsurdeig, bakeklar
4dlvann
10grsalt




Kalorier og næringsinnhold i Surdeigsbrød med gresskar med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier190.143 175.341 587.67Kcal
Protein6.49108.3854.19gram
Karbohydrat37.83631.76315.88gram
Kostfiber2.9248.7624.38gram
Fett0.7813.036.51gram
Mettet fett0.101.670.84gram
Salt0.599.834.92gram
Pris på oppskriftenKr 1.37Kr 22.88Kr 11.44.-
Hele oppskriften veier1 670 totalt1 670 pr porsj835 pr stk gram
Energiprosent fra karbo79,58 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 2 brød

Bland alle ingrediensene bortsett fra saltet i en bakebolle og elt i en kjøkkenmaskin til deigen har samlet seg. La deigen hvile i bakebollen i 20 – 30 minutter.
Tilsett salt og elt deigen på lav hastighet i 10 minutter. Øk så farten og elt videre til deigen slipper bollen, i 2 til 5 minutter.
Dekk bakebollen med et klede eller et lokk. La deigen heve i cirka tre timer. En gang i timen trekker du i deigen og folder den delen du trekker i over resten av deigen. Bruk gjerne en bakeskrape.
Legg deigen på et lett melet bakebord. Del den i to emner. Trekk og fold hvert deigemne over seg selv fire ganger. La deigen hvile 20 – 30 minutter på bakebordet.
Form til to brød. Legg brødene med «sømsiden» opp i to hevekurver som er melet eller som er dekket med et klede.
Sett hevekurvene kaldt, gjerne i kjøleskapet. La deigen heve til neste dag, eller minst 10 timer. Deigen skal ha hevet seg ganske tydelig på denne tiden.
Sett inn en bakestein på en rist eller en stekeplate på nest nederste rille, og en langpanne på nederste rille i stekeovnen, og sett den på 250 °C.
Når ovnen er varm tar du hevekurvene ut av kjøleskapet og hvelver brødet over på en plate eller fjøl med bakepapir. Bruk en vanlig hyssing og surr rundt brødene for å få formen til et gresskar. Ha litt olje eller smør på hyssingen før du snurrer den rundt bollene. Da blir den lettere å ta av etter at de er stekt. Snitt mønster med et barberblad eller skarp kniv.
Overfør brødet med bakepapir over på den varme bakesteinen eller stekeplaten og senk temperaturen til 220 °C. Hell 1 dl varmt vann i langpannen under brødet og lukk døren fort slik at dampen holder seg inne i ovnen.
Surdeigsbrød med gresskar er ferdig stekt etter ca. 25 minutter. Legg et bakepapir over brødet underveis om du synes det blir for mye stekt.

Bruk gjerne et steketermometer til å sjekke om brødet er ferdig stekt. Brødet er ferdig stekt når det har kommet over 96 °C.

Avkjøl brødene på rist. Vent med å klippe av hyssingen til de er er nesten kalde.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 35619)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Brød
Innlagt dato:2020-12-31
Oppdatert dato:2020-12-31


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Formloff 2.Formloff 2.
Denne retten har 241,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bergenske vørterbrød.Bergenske vørterbrød.
Denne retten har 240,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølse og burgerbrød med urter.Pølse og burgerbrød med urter.
Denne retten har 246,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brimlefse.Brimlefse.
Denne retten har 134,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakerens gigantiske pikniksmørbrød.Bakerens gigantiske pikniksmørbrød.
Denne retten har 244,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Focaccia med tomat, ost og basilikum.Focaccia med tomat, ost og basilikum.
Denne retten har 163,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Terjes hemmelige brød.Terjes hemmelige brød.
Denne retten har 283,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk Neslebrød.Italiensk Neslebrød.
Denne retten har 245,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Øllebrød 5.Øllebrød 5.
Denne retten har 205 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tyrkisk brød.Tyrkisk brød.
Denne retten har 218,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også God morgen-brød.God morgen-brød.
Denne retten har 212,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pinnebrød med sjokolade og nøtter.Pinnebrød med sjokolade og nøtter.
Denne retten har 413,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rundstykker med ost og urter.Rundstykker med ost og urter.
Denne retten har 257,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Croissanter 3.Croissanter 3.
Denne retten har 286,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove knekkebrød.Grove knekkebrød.
Denne retten har 211,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.