Fotograf:
Melk.no
Denne salaten med ridderost, tomat og pinjekjerner kan benyttes som en spennende og smakfull forrett eller som en litt avansert lunsj. Oppskriften inneholder
114 Kalorier,
3 g Karbo,
3 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tomatsalat med lun ridderost, pinjekjerner og basilikum er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Tomatsalat med lun ridderost. pinjekjerner og basilikum!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 113.57 | 282.60 | Kcal |
Protein | 3.07 | 7.64 | gram |
Karbohydrat | 2.80 | 6.97 | gram |
Kostfiber | 1.08 | 2.69 | gram |
Fett | 9.77 | 24.31 | gram |
Mettet fett | 3.16 | 7.86 | gram |
Salt | 13.04 | 32.45 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.62 | Kr 13.98 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 995 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,86 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Plommetomatene settes i romtemperatur natten over.
Pinjekjerner
Kok opp vann og ha i salt så mye som lar seg smelte i. Kok pinjekjernene ca 1 ½ minutt i den mettede saltlaken. Tørk nøttene og rist dem i litt olje. Ved å koke nøttene i saltlake slik, får de god saltsmak tvers gjennom.
Den soltørket tomaten dyppes raskt i kokende vann. Sjalottløk, hvitløk og soltørket tomat finkuttes og freses i en kjele sammen med tomatpuréen. Hell i balsamicoeddiken og kok opp. Ta kjelen fra varmen og tilsett olivenolje.
Legg osteskivene på et stekebrett og smelt dem i ovnen på 180 °C i ca 2 minutter.
Plommetomatene skjæres i skiver og tilsettes løkblandingen ved servering, sammen med grovhakket basilikum.
Tomatsalaten legges i taksteinsform på tallerken, pinjekjernene drysses over og ridderosten helles over. Pynt eventuelt med basilikumblader og server.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2700 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28436)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-25
Oppdatert dato:2013-12-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift