Appelsin- og gresskarpulao med cashumber og raita inneholder
135 Kalorier,
12 g Karbo,
3 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Appelsin- og gresskarpulao med cashumber og raita har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Peanøtter, Sennep, Sesam, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Appelsin- og gresskarpulao med cashumber og raita er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3236 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Appelsin- og gresskarpulao med cashumber og raita!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 135.47 | 853.56 | Kcal |
Protein | 3.19 | 20.10 | gram |
Karbohydrat | 11.67 | 73.53 | gram |
Kostfiber | 2.69 | 16.95 | gram |
Fett | 7.85 | 49.46 | gram |
Mettet fett | 3.64 | 22.93 | gram |
Salt | 0.16 | 1.01 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.34 | Kr 27.35 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 520 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,45 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Smelt smør (eller ghee) i en gryte og sauter løkene, til de er gyldenbrune. Tilsett ris. laurbærblad. kanel, nelliker og de sorte frø fra kardemomme kapslene og sauter det hele i 2 min. Skjær gresskarkjøttet i 1 cm store terninger og ha dem i gryten sammen med 4 1/2 dl kokende, lettsaltet vann.
Sett vannet i kok igjen, legg lokk på gryten og skru så langt ned på varmen som mulig. La det hele surre under lokk i 10 min. Tilsett appelsinskall og -saft og la det surre videre under lokk i 2-3 min., skru av varmen og la gryten stå på ettervarmen.
Lag imens den første cashumber med gulrøtter og kokos: Riv den friske kokos (Hvis De ikke kan få frisk kokos. brukes kokosmel, der blancheres i kokende vann og dryppes av).
Bland kokosen godt med gulrøtter, peanøtter. limesaft. salt og chilipepper.
Varm opp 2 ss peanøttolje (eller sennepsolje. hvis du har) i en kasserolle. Tilsett spisskummenfrø og sorte sennepsfrø og sauter dem, til de begynner å smelle; hell dem over gulrot/kokosblandingen.
Til den neste cashumber has skivet løk i en ildfast skål og overhelles med kokende vann. Skyll dem i kaldt vann og drypp dem tørre med tørkepapir. Ha dem i en liten serveringsskål og bland dem med skivede tomater, sesamfrø og brun farin.
Lag til sist raita'en: bland agurkterningene i en skål sammen med hvitløk, mynte og yoghurt. Varm opp peanøttoljen (eller sennepsoljen) i en kasserolle og sauter sennepsfrøene, til de begynner å smelle. Hell dem over raita'en. Server de 2 slags cashumber og raita'en som tilbehør til pulao'en.
Ris
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Ukjent kilde
(Intern: 26573)
Kategori:
Gryterett
Land:
India
Innlagt dato:2009-11-07
Oppdatert dato:2009-11-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift