Fotograf:Frukt.no Bakte rotgrønnsaker er enkelt og greit å lage. Bruk de rotgrønnsakene du liker best; gulrøtter, neper, sellerirot, rødbeter, polkabeter, persillerot, pastinakk og reddiker egner seg veldig godt. Beregn ca. 200 g per person. Nydelig tilbehør til middagen eller som en egen rett.
Grønnsakene skrelles og skjæres i tykke staver eller skiver, deles på langs eller på tvers.
Legg de oppdelte rotgrønnsakene utover på et bakepapirkledd stekebrett.
Ha noen dråper olje og litt salt og pepper over.
Bak rotgrønnsakene i varm ovn på 200 grader C til de er møre og har fått fin farge. Beregn 30-35 minutter.
Dryss over gremolata og server.
Gremolata
Riv hvitløksbåtene fint på et råkostjern.
Vask og finhakk bladpersillen.
Vask sitronen godt og finriv skallet. Forsøk å unngå det hvite på skallet.
Bland sammen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34719)
Tilberedningstid:
1-10 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Tilbehør Innlagt dato:2019-09-10
Oppdatert dato:2020-07-25