Fotograf:Mari Svenningsen Her er enkle og veldig gode grillspyd servert med en frisk ananassalsa og tortillachips. At kjøttet får godgjøre seg i marinade natten over resulterer i skikkelig mye god smak. Dette er ordentlig kosemat for gode sommerdager!
Oppskriften inneholder 185 Kalorier, 10 g Karbo, 9 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Sesam, Spor-av-gluten, Spor-av-selleri, Spor-av-sennep, Spor-av-sesam, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Finhakk hvitløk, ingefær og chili til marinaden. Bland dette med olje, sitronskall og sitronsaft i en bolle.
2. Tørk av kjøttet med litt kjøkkenpapir og skjær det i jevnstore biter. Legg dem i marinaden og dekk til bollen med plastfolie. Sett det kjølig.
Marineringstiden kan du selv bestemme, men en tommelfingerregel er mellom 1 time og ett døgn. Mer tid avgir mer smak.
3. Bruk en skarp kniv og skjær av topp og bunn på ananasen. Still den opp på høykant og skjær av skallet. Sitter det pigger igjen i ananasen bør de også fjernes. Del ananasen i to og skjær ut den harde kjernen.
Bruk gjerne ananaskjernen som frisk smaksgiver i en karaffel med vann.
Hvis du skal bruke ananasen som serveringsskål bør du dele ananasen i to på midten og skjære med en skarp kniv på innsiden, rundt langs kanten. Skjær også noen snitt innover i ananaskjøttet. Bruk en skje til å vippe ut ananasbitene.
4. Skjær ananas i små biter. Skjær vårløk i ringer, finhakk chili og rødløk og grovhakk koriander. Bland alt sammen i en bolle og tilsett olivenolje, sesamolje og lime. Ha i salt til slutt.
5. Ta kjøttet ut av marinaden og tre bitene på grillspyd. Krydre dem med salt og pepper.
6. Grill spydene på direkte varme i 2-3 minutter og snu dem ofte slik at du får en jevn steking og farge. Legg dem til sides for indirekte grilling når de har fått en fin jevn farge. Sett om mulig på lokk og la dem ligge til de er ferdig stekt, et par minutter. Pensle spydene med BBQ-saus mot slutten av grillingen.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
Server BBQ grillspyd med ananassalsa og tortillachips.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34043)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2018-06-17
Oppdatert dato:2018-06-17